Skip to main content

Negyedik helyen ért célba és ezzel a magyar delegáció legeredményesebb csapata lett a női könnyűsúlyú kétpárevezős egység: dr. Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsanna.

A lányok a korábban tőlük már megszokott módon a pálya második felében tudtak nagyot alkotni. Óriási hajrával utasították maguk mögé az ellenfeleket, így a hatodik helyről szépen előretörtek és végül a negyedik helyen értek célba.

 

Ötödik helyen zárta Európa-bajnoki szereplését Juhász Adrián és Simon Béla a férfi kormányos nélküli kettesek versenyében. A futamot egy másik csapat technikai hibája miatt 1 óra késéssel indították, de ez a kellemetlenség mind a hat finalista csapatot egyaránt érintette. Az U23 világbajnokság ezüstérmesei nagyon jól kezdtek, féltávnál alig voltak a harmadik helyen haladó lengyel egység mögött. A tőlük megszokott parádés hajrá most nem sikerült igazán, de egyáltalán nem kell szégyenkezniük az elért eredmény miatt. Még fiatalok – a mezőny többi résztvevőjéhez képest is, tudnak még fejlődni.

A B döntők sorát a magyar csapatok közül Orbán Gergely és Szekér László kezdte a férfi kétpárevezősben. A fiúk hiába finiseltek jól, csak a harmadik helyet tudták megszerezni, ami az összesített 9. helyezést jelenti.

Szabó Kati a kisdöntőben csak a litván lánnyal nem bírt, másodikként haladt át a célvonalon, ami a végső elszámolásnál a 8. hely.

Varga Tamás kicsit „könnyűnek” bizonyult nehézsúlyú ellenfeleivel szemben a „B” döntőben, bár végig versenyben volt, és egyáltalán nem voltak nagy különbségek, végül negyedik lett.

Könnyűsúlyú négyesünk (Lőrinczy Péter, Kitka Gergely, Veréb Dávid, Dumitrás István) remek rajt után 500 méterig vezettek, majd végig nagy csatában voltak az őket utolérő osztrákokkal, akik a pálya második felében egy kicsit gyorsabbak voltak a magyar hajónál. A „B” döntő győztes Ausztria után, Magyarország könnyűsúlyú kormányos nélküli négyese a második helyen végzett.

 

Részletes eredények: www.worldrowing.com