Skip to main content

A világbajnokságon a C/D elödöntőkben áll rajthoz négy csapatunk. A normálsúlyúak közül egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz, kettesben a Juhász-Simon páros, kétpárban az Ács-Bácskai kettős küzdhet majd a 13-18. helyekért. A Tamás Bence-Galambos Péter páros könnyűsúlyú kétpárevezősben a D döntőben fejeziheti be szereplését.

Pétervári-Molnár Bendegúz a normálsúlyú egypárak C/D elődöntőjében magabiztosan a 2. helyen jutott a C döntőbe. Bende féltávig vezetett a Tokióban olimpiai döntőt vívó litván Mindaugas Griskonisnak, majd vetélytársa átvette a vezetést. Bende továbbjutása nem forgott veszélyben, szlovén, dél-afrikai, és olasz ellenfele előtt a 2. helyen jutott be a világbajnokság C döntőjébe.

Ács Kristóf, és Bácskai Máté kettőse remek versenyzéssel jutott a C döntőbe a normálsúlyú kétpárak között. Elődöntős futamukban a papírforma szerint az ír csapat dominált (Philip Doyle ebben a versenyszámban ezüstöt nyert a legutóbbi vb-n, társa Konan Pazzaia U23-as bronzérmes). A mieink sokáig a 2. helyen haladtak mögöttük, majd a szerb dubló előzött a versenytáv második felében. Kristófék a kínai, az osztrák, és az Eb-n is legyőzött szlovák egység előtt a 3. helyen jutottak a C döntőbe.

Normálsúlyú kormányos nélküli kettesünk dolgát jelentősen megkönnyítette az egyiptomi peror, ugyanis a könnyűsúlyú kettesben is rajthoz álló csapat már az elején „elengedte” a futamot. Juhász Adrián, és Simon Béla párosa a horvát, és hongkongi egység mögött a 3. helyen jutott a C döntőbe.

Tamás Bence, és Galambos Péter kettőse a könnyűsúlyú kétpárak C/D elődöntőjében az élmezőny mögött az 5. helyen haladt. Az élboly a végén még jobban ellépett Petiéktől, akik Kína, Mexikó, USA, és Japán dublója mögött, és a negyeddöntőben is megelőzött dél-afrikai egység előtt értek célba. Csapatunk a D döntőben fejezi be szereplését.