Skip to main content

A Poznańban zajló Világkupa második napján valamennyi egységünk rajthoz állt. Férfi kormányos nélküli kettesünk megnyerte a reményfutamot, női kétpárevezős egységünk ugyancsak kiharcolta a középdöntőt, ahogy egyik férfi dublónk, és könnyűsúlyú szkiffesünk is.

Remekül repesztett, és nyert a reményfutamban a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettesünk! Molnár Dezső tanítványai pazar versenyzéssel szépen lassan átvették a vezetést, és onnantól kezdve uralták a mezőnyt. Féltávnál még második helyen haladtak, ám ezt követően maguk mögé utasították a francia egységet, és jutottak első helyen tovább a legjobb tizenkettő közé! A Juhász-Simon páros szombaton 11 óra előtt tíz, vagy öt perccel rajtol a középdöntőben.

Fotók: Czucz Bálint

Női kétpárevezősben Preil Vivien, és Krémer Eszter kettőse előfutamából nem tudott továbbjutni, mivel a két holland, és az amerikai egység mögött a harmadik helyen ért célba, ám a reményfutamban nem hagyott kétséget a továbbjutást illetően! Molnár Zoltán tanítványai folyamatosan vívtak az élen álokkal, és szakadtak el a mezőnytől, a japán és a kanadai dubló mögött kevesebb, mint egy másodperc hátrányban jöttek be a harmadik helyen, és jutottak a legjobb tizenkettő közé! Középdöntőjüket szombaton 11:00-tól, vagy 11:05-től vívják.

Tamás Bence is bejutott a legjobb tizenkettő közé! Lőrincz Attila tanítványa a könnyűsúlyú egypárevezősök előfutamában stabilan a harmadik helyen haladt, ám nem tudta megszorongatni a két továbbjutó helyet birtokló ír, és lengyel szkiffest. A reményfutamban féltávnál még a második helyen haladt, ám a továbbjutás szempontjából az sem okozott gondot, hogy a harmadik pozícióba csúszott vissza. Finn vetélytársa előtt hat másodperces előnnyel ért célba, és jutott be a középdöntőbe! Bence szombaton 10:30-kor, vagy 10.35-kor rajtol.

Férfi kétpárjaink közül az Ács Kristóf, Bácskai Máté páros az olimpiai bajnok horvát Sinkovic-fivérek mögött magabiztosan szerezte meg a második helyet, és jutott a legjobb tizenkettő közé! Mácsik Miklós tanítványai az amerikai, az észt, és a kínai dublót utasították maguk mögé. Szombaton 11 óra után nem sokkal rajtolnak a középdöntőben.

Sajnos a Galambos Péter, Szabó Márton kettősnek nem sikerült jól az előfutam. Ugyan 500 méter után még a harmadik helyen álltak, ám a Simon Tamás edzette páros a mezőny végére csúszott vissza, és az 5. helyen zárta a futamot. Sajnos a reményfutamban sem tudtak javítani, hatodik helyen zártak. Szombaton 9:50 órától a C döntőben zárhatják szereplésüket Poznanban.

Abid Syham a negyedik helyen zárt a könnyűsúlyú egypárevezősök előfutamában. Saáryné Pető Tímea tanítványa a szombaton 10:25 órakor rajtoló reményfutamban harcolhatja ki a továbbjutást.

Kerekes Krisztián (edző: Pergel László) a normálsúlyú egypárevezősök reményfutamában monacói, és ausztrál vetélytársa mögött a harmadik helyen zárt, így a C döntőbe jutott, amely szombaton 10 órakor rajtol.

Pető Zsolt a paraevezős egypárak helyosztó futamában a két lengyel versenyzőt megelőzve olasz, ausztrál, és német ellenfele mögött a negyedik helyen ért célba. Nagy Gábor tanítványa vasárnap 10:20-kor rajtol a versenyszám döntőjében.

Részletes eredmények: itt.

Mindenkinek további sikereket kívánunk!

HAJRÁ MAGYAROK!