Skip to main content

A férfiak és nők csapatversenyében is magyar győzelem született Ausztriában, a wörthi tavon megrendezett nemzetközi evezősversenyen. A siker értékét csak növeli, hogy további két második és egy harmadik hely is magyar evezősnek jutott. forrás: JochaPress

A hagyományosan tizenhat kilométeres távon lebonyolított regattán harminc magyar induló is gyarapította a 350 fős indulási létszámot, amely rekordnevezéssel járt együtt. A három fős csapatok vetélkedőjében a férfiaknál a Külker EK triója – Lőrinczy Péter (képünkön), Varga Zsolt, Lőrincz Attila – összesítésben a legjobbnak bizonyult.

A Veldenből 30 fős csoportokban indult mezőnyben a Külker EK csapatbeli sikere mellett egyéniben is két érem jutott a magyar evezősöknek. A szolnoki Juhász Adrián az abszolút értékelésben a másodikként, a külkeres Lőrinczy pedig harmadikként érkezett a klagenfurti célba.     

A nőknél a hosszú távú versenyzés specialistájának számító dr. Alliquander Anna (Danubius Nemzeti Hajós Egylet) torokgyulladással bajlódva rajtolt, de így is szép sikert ért el. A távközi negyedik helyéről végül a másodikra küzdötte fel magát.

Az evezősöknek az ősziesre forduló időben is lesz még dolguk a következő hét végén: előbb szombaton a hosszú távú (6 kilométeres) vetélkedésre kerül sor a Gubacsi hídnál, majd a hivatalos versenynaptár utolsó próbáját a vasárnap esedékes Szentendrei sziget megkerülése jelenti.