Skip to main content

Június 10-én, szombaton a mosonmagyaróvári Báger-tó adott otthont az idei tengeri evezős szezon első versenyének. A házigazda Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület versenyének, a II. Evezős Óvár Beach Kupának idén is a településen található kellemes, kicsi, ám versenyzésre kiváló tavacska adott otthont.

Fotók: Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, Tata-Tóvárosi Vízisport Egylet

A strand sprinten 13 klub képviseletében 195 szkiffes indult 67 futamban, a tókerülő megmérettetésen tengeri evezős egy, illetve kétpárban 26 egység vett részt.

A tengeri evezést joggal hívhatjuk az evezés unokatestvérének. Ez az új szakág extrém viszonyokra specializálódott, mivel a tengeri evezőshajók sajátos robosztus jellegük miatt rendkívül jól bírják a hullámos körülményeket. Ez a speciális forma lehetőséget biztosít arra is, hogy a kezdők vagy hobby sportolók nagyon rövid idő alatt elsajátítsák a mozgásformát. A szakágről bővebben itt olvashatsz.

A verseny a hagyományos páros számmal indult, ahol egy futó és egy evezős alkotott csapatot. A futónak a parton kellett körbe futni a tavat, amíg az evezős ugyanezt a vízen tette meg. A délután pedig a beach sprint jegyében zajlott, ahol a versenyzők egyre rutinosabban vették az akadályokat.

A versenysorozat július 29-én Tatán folytatódik, majd augusztus 27-én Sarudon, a Tisza-tavon zárul.