Skip to main content

Az Európa-bajnoki bronzérmes evezős, a Magyar Evezős Szövetség korábbi főtitkára május 20-án a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén vehette át az Életműdíjat.

Szántóné dr. Domonkos Anna (”Anci”), nem csak kiváló sportolóként járult hozzá sportágunk sikereihez és elismertségéhez, hanem sportvezetőként is évtizedek óta támogatja és segíti a magyar evezős működését és fennmaradását. Anci 81 esztendősen is töretlen lelkesedéssel, mindenki számára példamutató és irigylésreméltó energiával vesz részt evezős klubja mindennapi életében és napjainkig aktív tagja a hazai Masters evezős családnak.

Szántóné dr. Domonkos Anna 16 évesen kezdett evezni a Vörös Meteor Csemege, evezős szakosztályában. Háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes (egypár, és kétpárevezősben), Európa-bajnoki 4. helyezett (egypár, illetve négypárevezősben) és sokszoros magyar bajnok.

1971 és 1972-ben majd 1983-tól 1989-ig szakosztályvezető a VM Csemegében. 1989-91 között a margitszigeti Danubius Evezős Klub versenyevezős szakosztályának vezetője, majd a Danubius Nemzeti Hajós Egylet alelnöke.

1989-90 között az Országos Sport Hivatal elnök helyettese, 1991-től 1998-ig a Magyar Evezős Szövetség főtitkára. 1998 óta a Budapesti Evezős Szövetség alelnöke. 2005 óta tagja a MESZ Hagyományőrző Bizottságának.

1990-91 a Nemzeti Sport újságírójaként dolgozott.

Fennállása óta a Danubius Nemzeti Hajós Egylet „mindenese” és 81 évesen is az egyik legaktívabb tagja a magyar evezős társadalomnak.

Tavaly nyáron életrajzi filmet készítettünk Anciról, amely közösségi oldalunkon tekinthető meg.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!