Skip to main content

Közeleg a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Ősztől két felsőoktatási intézményben indul evezős szakedző képzés. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

2022-ben a Testnevelési Egyetemen és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is indul evezős szakedző képzés. A TE-re BA és MSc, Egerbe BA képzésre lehet jelentkezni. A jelentkezési határidő: február 15.!

A Testnevelési Egyetemmel kötött megállapodásunk alapján minimum öt fős létszámmal indít az intézmény evezős BA, illetve MsC szakedző képzést. Úgy tűnik, hogy ez a létszám meglesz, mert szép számmal van érdeklődés” – tájékoztatott Ficsor László, a MESZ Edzőbizottság vezetője.

„Fontos tudni, hogy a BA képzésre többlépcsős a felvételi. A Testnevelési Egyetem a korábbi években tartott felvételi előkészítőt, kifejezetten a felvételi jelentős részét képező humán biológiából, ezeknek az elődadásoknak az anyagai, valamint a felvételi elméleti és gyakorlati tételei megtalálhatóak a TE honlapján.”

A BA képzésen három, az MSc képzésen két év alatt tesznek mélyebb tudásra szert a felvett hallgatók.

Tavaly nyáron végeztek a Testnevelési Egyetem BA evezős edző képzésén (balról-jobbra): Bük Viktória, Nagy-Kapócs Anikó, Dr. Alliquander Anna, Polivka Dóra, Sehr Miklós. Lőrincz Attila Msc-n szakon végzett 2021 nyarán.

Az előző évekhez képest megnövekedett az érdeklődés, és a képzést elvégző hallgatók száma. Egyre több a fiatal, fontos, hogy a tavaly elkészült MESZ edzői életpálya modellje, illetve támogatása is segítse őket egzisztenciálisan, hogy hosszú távon maradhassanak ennél a hivatásnál” – zárta mondandóját Ficsor László.

A felvételizők az E-felvételi rendszerben jelentkezhetnek alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre, és legfeljebb hat helyet (hármat díjmentesen) jelölhetnek meg 2022. február 15-ig.

Linkek a Testnevelési Egyetemen induló evezős szakedző képzéshez:

Linkek az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen induló evezős szakedző képzéshez: