Skip to main content

Rendkívül sikeresen kezdett a magyar válogatott a plovdivi Világkupán, ahol az előfutamok során péntek reggel mind a hét egységünk bebiztosította helyét a legjobbak között. Könnyűsúlyú egypárevezősünk, Galambos Péter pedig már a döntőbe jutásnak is örvendhet!

A Világkupát a női kettesek előfutamai indították, ahol Polivka Dóra és Krémer Eszter állt rajthoz. Mivel csak egy egység jutott tovább közvetlenül a döntőbe, a lányok biztonsági evezéssel értek célba a hatodik helyen. Reményfutamuk szombaton magyar idő szerint 8:46-kor kerül megrendezésre.

Rögtön a hölgyek futamát követte Szabó Bence és Furkó Kálmán kettese, ahol a páros derekasan helyt állt a normálsúlyúak mezőnyében, ugyanis negyedikként haladt át a célvonalon előfutamában. Szombaton 8:54-kor újra szurkolhatunk nekik a döntőbe jutásért!

Tamás Bence a könnyűsúlyú egypárak első előfutamában negyedik lett, majd a reményfutamban az ötödik helyen zárt, így holnap a B döntőben áll rajthoz magyar idő szerint 10:46-kor.

Galambos Péter rendkívül magabiztosan és nagy fölénnyel, rajt-cél győzelmet aratott előfutamában a könnyűsúlyú egypárak mezőnyében, ezzel a legjobb hat közé jutott! A döntőben szombaton magyar idő szerint 11:11-kor szurkolhatunk neki.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána a normálsúlyú kétpárak között állt rajthoz, ahol szintén csak egy közvetlen továbbjutó egység volt az előfutamokból, így női dublónk egy stabil versenyzéssel harmadik helyen evezett célba. Reményfutamukat szombaton magyar idő szerint 9:02-kor rendezik meg.

Juhász Adrián és Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú kétpárevezősben egy erősödő tempót produkálva versenyzett előfutamában. A páros magabiztosan a második helyen ért célba, így bejutott a holnapi középfutamba!

Ács Kristóf és Bácskai Máté ugyanebben a versenyszámban, normálsúlyú kétpárak között szintén egy erős második ezer métert bemutatva jutott a legjobb tizenkettő közé. A páros stabilan a harmadik helyen haladt át a célvonalon, így két egységünk is középfutamozik holnap magyar idő szerint 9:10, illetve 9:18-kor.

Gratulálunk minden egységnek az eredményekhez! További jó versenyzést és sok sikert kívánunk!