Skip to main content

A Vareseben zajló U23-as, és ifi világbajnokságon egészen minimális különbség döntött a harmadik helyről az U23-as könnyűsúlyú kettesek fináléjában, Boros Bálint, és Czinege Tamás nagyot finiselt! Normálsúlyú kettesünk a negyedik lett a B döntőben, női könnyűsúlyú perorunk pedig megnyerte a B döntőt, férfi ifi kormányos négyesünk a legjobb hat közé jutott.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

U23-as könnyűsúlyú kettesünk, azaz Boros Bálint, és Czinege Tamás teljesítménye minden dicséretet megérdemel. Sokáig a mezőny második felében haladtak, és nagyon nagyot hajráztak! 1500 méternél az 5. helyen eveztek, majd maguk mögött hagyták a moldávokat, és az utolsó 500 méteren leküzdötték mintegy 4 másodperces hátrányukat a 3. helyen haladó chileikkel szemben. Végül mindössze 9 századmásodperc döntött a dél-amerikai csapat javára. Fiaink a negyedik helyen végeztek.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Pergel Lászlónak!

Normálsúlyú kettesünk a 4. helyen zárt a B döntőben. Koncsik Dominik, és Juhász Tamás a célvonalnál nem tudott ennyire közel kerülni a dobogós egységekhez. Az utolsó 500 méteren lehajrázták a franciákat, és jelentős előnnyel vezettek a sereghajtó németeknek, ám a 3., és 2. helyen érkező amerikai, és horvát egységre nem tudtak érdemben felzárkózni, és a 4. helyen végeztek, azaz összesítésben a 10. helyen zártak.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Pergel Lászlónak!

U23-as könnyűsúlyú ketttesünk, azaz Gedeon Anna, és Bóka Sára magabiztosan nyerte a versenyszám B döntőjét maga mögé utasítva az ausztrál, és a kazah perort. Csapatunk így a 7. helyen zárta a világbajnokságot.

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Lőrincz Attilának!

Ifi kormányos négyesünk, azaz Dedeyan Narék, Zudor Marcell, Geszti Attila, Boros Olivér, kormányos: Majoros Nóra összetételű egység a 3. helyet szerezte meg a reményfutamban, így bejutott az A döntőbe. Csaknem végig együtt haladt a mezőny, hogy eldöntse melyik lesz az öt közül az az egység, amely befejezi a versenyzést. A mieink végig ott loholtak a dél-afrikaiak, az olaszok, a németek, és az amerikaiak nyomában, majd az utolsó 500 méteren remekül hajráztak, és Németország, és az USA csapatát megelőzve a 3. helyen zártak.

Női nyolcasunk, azaz Sándor Zsófia, Bencsics Hella, Nagy Zsófia, Skobrák Borbála, Balázs Szonja, Angyal Zsófia, Schrieber Anna, Csányi Petra, kormányos: Ficsor Noémi a reményfutamban a 4. helyen zárt, nagyot csatázva a mögöttük záró lengyel csapattal. Csak az első két helyezett kvalfikált a legjobb 6 közé. Lányaink a B döntőben fejezik be szereplésüket, vasárnap 11:15 órakor rajtolnak.

U23-as normálsúlyú egypárevezősünk Szklenka Bence az 5. helyen ért célba az elődöntőben. Holland vetélytársát jókora előnnyel előzte meg, ám a többiekhez nem tudott felzárkózni. Bence a 7-12. helyért szállhat harcba, szombaton 15 órától.

Zsiros Janka U23-as normálsúlyú egypárevezősben a C döntő 3. helyét szerezte meg. Észt és mexikói vetélytársát nem tudta megszorongatni, ám egy jó hajrával megelőzte az amerikai lányt, és a futamban Lőrincz Attila tanítványa a 3. helyen, összesítésben a 15. helyen végzett a vb-n.

További sikereket kívánunk! HAJRÁ MAGYAROK!