Skip to main content

Kicsit több, mint 18 óra evezést követően már „látszik” a németek tízéves rekordja, 250 kilométernél jár a csapat. Még másfél kör és a magyar evezősök megdöntik a jelenleg érvényben lévő 24 órás evezős Guinness rekordot. 

A sötétedés persze lassítja a fiúkat, így bevetették a „túlélő” technikát, vagyis körönként – 10 kilométerenként – cserélnek a párok. Már csak a negyedik negyed, van hátra, amihez rengeteg erőt ad, hogy még mindig jócskán a szintidőn belül eveznek, persze a végére az utolsó erejükre is szükségük lesz majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, minden páros két kört (20 km) evez, majd ezután vált. Ha mindenki tartani tudja a tempót, akkor kb. másfél óránkét követik egymást a váltások.

A pályát geodéta mérte ki, a fordulókat pontos koordináták alapján éjszaka világító bója jelzi majd. A szakember mindhárom rekordot külön rögzíti: a korábbi, még érvényben lévő, németek által felállított 263 kilométerest, az újabb, de még nem hitelesített hollandok evezte 295,2 kilométerest, és a (remélhetőleg) legújabb csúcsot, a 24 óra letelténél is.

A Guinness rekordkísérlet helyszíne: Budapest, Pünkösdfürdő, Szentendrei-Dunaág 1-6. folyamkilométer között, a „bázis” a Ganz Villamossági Evezős Klub lesz (1039. Bp. Királyok útja 297/b).

Időpontja: 2013. szeptember 28. hajnali 2 órától – szeptember 29. hajnali 2 óráig.

A csapat tagjai: Dr. Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik, Vermes Péter.