Skip to main content

Amellett, hogy megtisztítják, mélyítik a folyót, és rendbe hozzák a partszakaszokat, a beruházás keretében a csepeli helyén az új nemzetközi evezős pálya is megépül.

A Budapesti Fejlesztési Központ a Ráckevei- (Soroksári-) Duna (RSD) revitalizációjáról tartott tájékoztatón Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár elmondta: „ a Ráckevei-Duna megújítása fontos a vízminőség, a vízi élővilág és a természeti környezet megőrzése miatt. Feltétele annak, hogy a budapestiek és a környéken élők igazán birtokba vehessék a folyót és a vízpartot, és már a fővárosi szakaszon is újra fürödhessenek a folyóban, hogy visszatérjen az az élet és zsibongás, ami egykor a Kis-Dunát jellemezte: fürdőzőkkel, horgászokkal, sportolókkal, nyaralókkal, piknikezőkkel.”

A beruházás egyik eleme a jelenlegi Csepeli evezőspálya helyén – természetesen megfelelő átalakításokkal – a Duna Evezős Központ létrehozása. A prezentáció során az evezőspálya látványterve és célja is érintőlegesen bemutatásra került a megjelentek számára.

A Magyar Evezős Szövetség Elnöksége kiemelten kezeli a nemzetközi szintű pálya tervezésében való részvételt és a projekt megvalósulását amihez a Nemzetközi Evezős Szövetség (World Rowing) is teljes támogatását nyújtja.

A Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációjának előkészítése kapcsán online kérdőívben várják a véleményeket ezen a linken