Skip to main content

A Közgyűlés elfogadta az Elnökség által előterjesztett javaslatokat. Az ülésnek immár másodszor a fővárosban a Liget Projekt keretében megújult Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ adott otthont.

Az eseményen köszöntőt mondott Dávid Imre, a MESZ Tiszteletbeli Elnöke, Dr. Bartha Csaba a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója, valamint Cseh Ottó, a MESZ elnöke.

Sor került az túraevezős egyesületek 2023. évi mennyiségi és minőségi versenyének eredményhirdetésére, a 2023. év Nagy, Közepes és Kis Tagszervezeteinek díjátadására és köszöntöttük a 2024-ben kerek születésnapjukat (70, 75, 80, 85 és 90) ünneplő, eredményes evezőseinket. 

Kilenc napirendi pontot tárgyalt a Közgyűlés, amely elfogadta az Elnökség által előterjesztett javaslatokat.

A helyszínről

A Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria összesen közel 350 ezer műtárgyának megőrzéséhez biztosít kiemelkedő szakmai feltételeket és technikai hátteret a Liget Budapest Projektben 2019-ben elkészült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) épületegyüttese. Az OMRRK 2020-ban a Budapest Építészeti Nívódíjának dicséretében részesült, míg 2021-ben Európa legjobb középületének választották a londoni International Property Awards rangos megmérettetésén. A ház a legfontosabb nemzetközi épületminősítési rendszer, a BREEAM minősítését is elnyerte.