Skip to main content

A belgrádi világkupa zárónapján a Preil Vivien Krémer Eszter kettős a B döntőben aratott magabiztos győzelmével a 7. helyen zárta szereplését. Normálsúlyú egypárevezőseink közül Pétervári-Molnár Bendegúz a 11,, Galambos Péter 12. helyezéssel tér haza a szerb fővárosból. Para evezősünk Pető Zsolt nem tudott javítani érdemben a helyosztó futamban mutatott teljesítményén, és az 5. helyen ért célba a PR1 versenyszámban.

Preil Vivien, és Krémer Eszter a kétpárevezősök B döntőjében óriásit küzdött a kínai, és a lengyel dublóval. Féltávál a második helyen álltak Molnár Zoltán tanítványai, majd 1500 méternél a cél előtt kicsi különbséggel ugyan, de a 3. helyre csúsztak vissza. Az utolsó 500 méteren elvarrta a szálakat a magyar dubló! Közel két másodpercet vert közvetlen vetélytársaira, és a B döntőt megnyerve a 7. helyen zárta szereplését!

Fotók: Czucz Bálint

Gratulálunk a lányoknak, és edzőjüknek Molnár Zoltánnak!

A normálsúlyú egypárevezősök B döntőjében, ahogy a középdöntőben is két magyarnak szurkolhattunk. Pétervári-Molnár Bendegúz, és Galambos Péter sajnos érdemben nem tudott beleszólni az előkelőbb helyezések sorsába. Bende 500 méternél még az élen volt, majd visszacsúszott az 5. helyre, Peti pedig a 6. helyen fejezte be a versenyzést. A meglehetősen népes mezőnyben Bende, és Peti több csapathajóban olimpiai érmes versenyzőt utasított maga mögé, és 11., illetve 12. helyezéssel “melegítettek be” a szezonra.

Gratulálunk Bendének, és Petinek, valamint edzőjüknek Molnár Zoltánnak, illetve Rapcsák Károlynak!

Para evezősünk Pető Zsolt a PR1 egypárak pénteki helyosztó futamában mexikói ellenfelét megelőzve a 4. helyen zárt, ám a mai döntőben nem sikerült javítania. Nagy Gábor tanítványa az ausztrál, a két angol, és dél-amerikai vetélytársa mögött az 5. helyen végzett a fináléban.