Skip to main content

Az április 17-ei kishajós tájékoztató versenyen 20 egyesület evezősei álltak rajthoz, hogy képet adjanak felkészültségükről. A két kilométeres velencei felmérőn a hajóegységek kialakítása volt a cél, az eredmények nem okoztak különösebb meglepetést.

– Óriási meglepetések nem születtek a kishajós tájékoztatón. Tavalyhoz hasonlóan férfi könnyűsúlyú egypárban a váci Galambos Péter nyert a bajai Varga Tamás előtt, a váci Szabó Kati pedig utcahosszal verte mezőnyét. Női könnyűsúlyban a csepeli Hajdú Zsuzsa magabiztosan ért célba a Danubius Nemzeti Hajós Egylet evezőse, Alliquander Anna előtt. Ifiknél a győri Gyimes Kriszta papírforma-győzelmét emelném ki. Egyedül a győri – csepeli Krepesics Péter – Vermes Péter kormányos nélküli kettes okozott némi csalódást a harmadik helyével, tőlük többet vártam, ebben a száman a bajai Dumitrás István – Veréb Dávid egység volt a legjobb. Ugyancsak nem volt meglepetés a férfi kormányos nélküli kettesek mezőnyében. MInd a felnőtt, mind az ifjúságiak mezőnyében szolnoki siker született, hiszen míg az idősebbek versenyét a Simon Béla – Juhász Adrián páros nyerte, a fiatalabbak között Vallyon Bence – Novák Edvin adott fél percet a második helyezettnek. A férfi felnőtt egypárevezős versenyszám győztese a szintén szolnoki színekben versenyző Szekér László lett, Széll Domonkos (Csepel) és Kelemen Áron (Baja) előtt, míg az ifjúsági számot a szegedi Matyasovszki Dániel nyerte, aki tavaly kvótát szerzett a magyar evezősöknek az ifjúsági olimpiára.
A csapatok tesztelése Szegeden folytatódik a május elsejei hétvégén, egy nemzetközi verseny alkalmával -értékelt Ficsor László szövetségi kapitány.