Skip to main content

Az első versenynapot erős tolószél jellemezte az amszterdami Felnőtt Világbajnokságon. Öt csapatunk közül négy kezdte meg a szereplését az első nap, amikor is az előfutamokat rendezték meg.

 

Elsőként Matyasovszki Dánielért szoríthattunk a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök között. Dániel célja a legjobb négybe kerülés volt, hiszen a futam 1-4. helyezettje kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. Bár 1500 méternél még nem tűnt úgy, hogy ez sikerülhet, hiszen egészen addig az 5. helyen haladt, de a szegedi fiú egy olyan erős hajrát tudott nyitni, amelynek köszönhetően végül a 3. helyen evezett át a célvonalon. Ez számára azt jelenti, hogy legközelebb szerdán kell csak vízre szállnia, amikor is a negyeddöntőből a legjobb 12-be lehet majd bejutni.

 

Simon Béla és Juhász Adrián normál súlyú kormányos nélküli kettesek között húzott a vasárnap előfutamot. A futamból csak az első két helyezett kerülhetett tovább rögtön a középfutamba. A Tisza EE versenyzői végig a negyedik helyen lapátoltak, amely helyezés számukra azt jelenti, hogy kedden délután újabb esélyt kapnak arra, hogy a reményfutamból a legjobb 12-be jussanak.

 

A könnyűsúlyú kétpárevezősök előfutamában volt ma érdekelt a Csepregi Gábor –  Galambos Péter duó. A DNHE és a VVEC evezősei egy futamba kerültek a tavalyi világbajnok párossal, amely páros végül meg is nyerte ezt az előfutamot. Gábor és Péter ezer méterig még pár tizedre volt a továbbjutást érő helytől, de végül ötödikként eveztek be a célba. Ezzel az eredménnyel holnap reményfutamot kell húzniuk, a cél pedig a negyeddöntőbe kerülés lesz.

 

Gyimes Krisztina volt a nap utolsó magyar versenyzője, aki előfutamot húzott. DNHE versenyzője a női egypárevezősök között a legesélyesebbnek számító sportolójával, Emma Twiggel került egy előfutamba, aki a táv második felétől nem volt már ellenfele, hiszen jóval a többiek előtt evezett. Krisztina a hatodik helyen lapátolt egészen 1500 méterig, majd az erős hajrájának köszönhetően sikerült sokat faragnia a hátrányából, de végül az 5. helyre lett elég a teljesítménye, így hétfőn ő is reményfutamot húz a negyeddöntőbe kerülésért.

 

Hétfői magyar vonatkozású program:

 

Könnyűsúlyú kétpárevezős REMÉNYFUTAM (Csepregi Gábor – Galambos Péter) 15:22

Normál súlyú kétpárevezős ELŐFUTAM (Pétervári-Molnár Bendegúz – Papp Gergely) 15:36

Normál súlyú egypárevezős REMÉNYFUTAM (Gyimes Krisztina) 17:21

  

Vasárnapi összesített jegyzőkönyv ITT!

Hétfői részletes program ITT!

Képek a Magyar Evezős Szövetség Facebook oldalán.

 

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 

-SB-