Skip to main content

Szombat reggel Kruszwica-ban 10+1 egységünk állt rajthoz az előfutamok során. Könnyűsúlyú ketteseink, férfi négypárevezősünk, és női könnyűsúlyú kétpárunk helyosztó futamban indult.

A csapat szereplését női könnyűsúlyú kettesünk kezdte meg, Fülöp Adrienn és Hegyes Barbara a helyosztó futamában ötödikként ért célba. Vasárnap 11:15-kor szurkolhatunk nekik a szám döntőjében.

Czinege Tamás és Boros Bálint a férfiak könnyűsúlyú kettesében szintén helyosztó futamot húzott, ahol szorosan az olasz páros mögött a harmadik helyre értek be, így jó reményekkel várhatják a vasárnapi döntőt, ami 11:27-kor rajtol.

Bridge Henry, Fenyődi Tamás, Pálfai Csikó és Szőllősi Balázs könnyűsúlyú négypárevezősben az olaszokat lehajrázva, jó versenyzéssel második lett a reggeli helyosztóban! Számukra a döntőt 11:51-kor rendezik meg vasárnap.

Női normálsúlyú egypárban Benda Orsolya ötödik lett a szám második előfutamában, ezzel a ma délután 15:10-kor rajtoló reményfutamba jutott.

Szklenka Bence az Eb legnépesebb mezőnyében, a normálsúlyú egypárak között állt rajthoz, ahol ugyan a 20 versenyző közül ő húzta a 4. legjobb időt, sajnos az előfutama neki bizonyult a legnehezebbnek. Bence harmadikként ért célba, így tehát ma délután 15:20-kor próbálja újra a legjobb 12 közé jutást a reményfutamban.

A Szentpáli Gergő és Szentpáli Balázs testvérpáros a világkupa-érmes horvát egység előtt ért be negyedik helyen a normálsúlyú kettesek előfutamában, ezzel a ma délután 15:30-kor rajtoló reményfutamba jutottak.

Zsiros Janka és Elek Boróka normálsúlyú kétpárban negyedik lett, így a legjobb 6 közé jutást ők is a reményfutamból próbálhatják újra. Ma délután 15:35-kor szurkolhatunk nekik ismét.

Koncsik Dominik, Király Miklós, Király Csaba és Juhász Tamás összeállítású normálsúlyú négyesünk futamában (is) csupán a győztes egység jutott tovább. A magyar hajó egy rendkívül jól sikerült rajt után kissé visszacsúszott, majd jobbnak látta tartalékolni az energiákat a reményfutamra, amit számukra 15:55-kor rendeznek meg.

Csepel Zsófia és Fehérvári Eszter helyosztó futamot húzott a könnyűsúlyú kétpárak között, ahol ötödikként értek célba. Vb-döntős egységünk holnap 13:20-kor áll majd rajthoz a szám fináléjában.

Hajdú Zsolt, Papp Benedek, Újhelyi Mihály és Szabó Gábor ma délután 16:15-kor húz reményfutamot normálsúlyú négypárban, miután a reggeli előfutam során ötödikként haladtak át a célvonalon.

A délelőtti futamokat követően megrendezték a tartalékok versenyét is, így Szász Gergelynek lehetősége nyílt versenyezni. Gergely az orosz szkiffes mögött másodikként ért célba. (A tartalékok versenyén nem osztanak érmet).

Nagyon sok sikert kívánunk a délutáni reményfutamokban versenyző hat egységünknek!
HAJRÁ MAGYAROK!!