Skip to main content

A férfi kormányos négyes döntőbe jutott, Siska Bettina vasárnap reggel a fináléba jutásért harcol, csakúgy mint a férfi kétpár. A férfi kormányos nélküli négyes és a női kettes B döntős.

A magyarok szereplését Siska Bettina nyitotta. A tavalyi tokiói ifjúsági világbajnokságon negyedik helyet szerző versenyző Belgrádban ki is vívta magának a legjobb 12 közé jutást miután másodikként ért célba a női egypárak között. Bettina vasárnap 9:06-kor rajtol az elődöntőben.

Kormányos négyesben Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint és a kormányos Fülöp Adrienn harmadik lett pályaosztó versenyében, miután egy erős hajrával maguk mögé utasították orosz ellenfelüket. Holnap délután 12:36-kor szurkolhatunk nekik a döntőben!

Férfi kétpárevezősben a reggeli szerényebb versenyzés (4. hely az előfutamban) után délután hatalmasat villantott Szabó Gábor és Újhelyi Mihály, az egység igen meggyőzően vezetett végig a mezőnynek a táv teljes szakaszában, és a két reményfutam közül legjobb idővel került a középdöntőbe. A fiúk holnap reggel 9:30-kor állnak rajthoz a legjobb 6 közé jutásért.

Kovács Sándor, Kósa András, Árvai Péter és Belán Bendegúz előfutamában ötödikként zárt, majd délután a B döntőbe jutott, miután jó versenyzéssel, szorosan az orosz egység mögött negyedik helyen ért célba a kormányos nélküli négyesek reményfutamában. Vasárnap 11:54-kor versenyeznek a 7-12. helyért.

A női kettesek között Fehérvári Eszter és Stinner Kamilla a délelőtti előfutamban negyedikként ért célba, majd a reményfutamban hatodikként haladt át a célvonalon a reményfutamban, ezzel a vasárnapi ’B’ döntőbe jutott, amit vasárnap délelőtt 11:30-kor rendeznek meg.

Gratulálunk! Sok sikert kívánunk mindenkinek!