Skip to main content

Egy igazán emlékezetes napot és egy tokiói kvótaszerzést követően péntek reggel megkezdődött az evezősök Európa-Bajnoksága Vareseben. Galambos Péter megnyerte előfutamát!

Pető Zsolt állt rajthoz először a magyar csapatból, aki a paraevezős PR1 egypárak előfutamában versenyzett, ahol harmadik lett, így a reményfutamból próbálhatja újra a döntőbe jutást.

Preil Vivien és Gadányi Zoltána ötödikként haladt át a célvonalon a normálsúlyú kétpárevezősök első előfutamában, ezzel reményfutamba jutottak.

Bácskai Máté és Szabó Márton először állt együtt rajthoz nemzetközi versenyen kétpárevezősben. Az egység ötödik lett előfutamában, ahol csak az elsőként célba érő hollandok jutottak közvetlenül a középdöntőbe, úgyhogy a magyar páros a délutáni reményfutamban újra versenyezhet.

Galambos Péter remekül nyitotta Európa-bajnoki szereplését, hiszen sikerült megnyernie előfutamát a könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében az olasz Gabriel Soares előtt, így Peti idén is Eb-döntősnek mondhatja magát!

Szabó Bence és Furkó Kálmán csütörtökön még könnyűsúlyú kétpárevezősben tette oda magát remekül, ma már könnyűsúlyú kettesben álltak rajthoz. Bence és Kálmán meggyőző fölénnyel nyerte helyosztó futamát az olasz és moldáv egységek ellen, így jó esélyekkel indulhatnak majd a vasárnapi döntőben!

Bertus Kitti az ötödik helyen ért célba előfutamában egy rendkívül erős mezőnyben a női normálsúlyú egypárevezősök között, így a délutáni reményfutamban áll majd rajthoz a legjobb 12 közé jutásért.

Férfi normálsúlyú egypárban Ács Kristóf negyedik lett előfutamában, így ő is a délutáni reményfutamban próbálhatja újra a középfutamba jutást.

Ferencz Panna és Fehérvári Eszter az EB-n is könnyűsúlyú kétpárevezősben indul. A lányok az előfutamban az egyre romló időjárási körülmények között ötödik helyen értek célba, így ők is a reményfutamot húzhatnak ma délután.

Gratulálunk és sok sikert minden egységünknek!

Részletes eredmények