Skip to main content

Lezajlott a zágrábi Világkupa első fordulója mind a hét egységünk számára. A reggel folyamán az előfutamokat időfutam rendszerben bonyolították le, tehát egyesével indították az egységeket és az időeredményük alapján juthattak tovább. A vasárnapi futamokat szombat délutánra előrehozzák, a várható viharos időjárás miatt. Tehát minden döntő lezajlik holnap délutánig és szombaton véget ér a Világkupa.

Íme a pénteki délelőtti eredményeink!

A magyarok szereplését a tavaly még ifjúsági egységünk, Juhász Tamás és Koncsik Dominik kezdte. Normálsúlyú kettesünk a negyedik idővel nem jutottak be közvetlenül a döntőbe, azonban ma 16:05-kor újra megpróbálhatják a reményfutamban, amit már a hagyományos formában rendeznek meg.

Szigeti Roland a könnyűsúlyú egypárak között húzott időfutamot, ahol futamában a 3. leggyorsabb időt húzta. Neki ma délután 15:37-kor szurkolhatunk, amikor a döntőbe jutásért húz majd a reményfutamban.

Galambos Péter szintén a könnyűsúlyú szkiffek között versenyzett, ahol ismét jól kezdett, hiszen futamgyőzelemmel és legjobb idővel jutott be a holnapi döntőbe!

Krémer Eszter és Horváth Kitti úgy döntött rajthoz áll a számukra opcionális, tét nélküli időfutamon, ahol a 3. legjobb időt evezték. A döntőt számukra szombaton rendezik.

Bácskai Máté és Szabó Márton a normálsúlyú kétpárevezősök második előfutamában szintén a 3. legjobb időt húzták, amivel sikerült bejutniuk közvetlenül a holnapi középfutamba.

Ács Kristóf negyedik leggyorsabb időt evezte a normálsúlyú egypárak között, így ő ma délután 15:51-kor próbálhatja újra a legjobb 12 közé jutást a reményfutamban.

Rögtön utána Pétervári-Molnár Bendegúz futama következett, aki harmadikként épphogy csak nem jutott közvetlenül tovább, így ő 15:58-kor versenyez a középfutamba kerülésért.

A verseny további szakaszait már a hagyományos rendszerben, egymás melletti pályákon rendezik meg, így a GPS-es online követés is délutántól elérhető lesz.

Sok sikert kívánunk a magyar csapatnak!