Skip to main content

Az amszterdami Világbajnokság 4. versenynapján négy csapatunk számára is a legjobb 12-be jutás volt a cél, és végül ez egy egységünknek sikerült is.

Matyasovszki Dániel a könnyűsúlyú egypárevezősök vasárnapi előfutamából közvetlenül jutott tovább a szerdai negyeddöntőbe, ahonnan az első három helyezett juthatott tovább a legjobb 12 közé. A szegedi U23-as korosztályú fiú az idei Európa Bajnokságon győztes portugál-, és a második helyezett olasz versenyzővel került egy futamba. Dániel már a futam elejétől kezdve szorosan mögöttük, a harmadik helyen evezett, és ezt a pozícióját a célig sikerült is megőriznie, ezzel pedig bejutott a legjobb 12 közé (az A/B középfutamot csütörtök délután rendezik meg).

A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök negyeddöntőiből szintén a leggyorsabb három egység juthatott tovább az A/B középfutamba. Csepregi Gábor és Galambos Péter a 2000 méteres pálya elejétől az ötödik helyen haladtak, és ezen a pozíciójukon a végére sem tudtak javítani. Ez azt jelenti számukra, hogy csütörtök délelőtt a C/D középfutamban fognak tovább versenyezni. 

A normál súlyú kétpárevezősök reményfutamát hibás működés miatt sajnos nem lehetett “élőben online” követni a Nemzetközi Evezős Szövetség honlapján. Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely a futamából az első két helyezett jutott tovább a legjobb 12 közé. A fiatal, U23-as korosztályú egység a futamban a negyedik helyen végzett, így a versenyzést pénteken ők is a C/D döntőben fogják folytatni.

Gyimes Krisztina negyeddöntőjét késő délután rendezték meg. A futamból a legjobb három evezős kerülhetett az A/B középfutamba, a 4-6. helyen beérkezők pedig csütörtök délelőtt a C/D középfutamban fognak evezni. A DNHE versenyzője egészen 1000 méterig a negyedik helyen haladt, azonban ekkor az addig mögötte evező fehérorosz és norvég sportoló is felzárkózott, és végül Krisztina a 6. helyen evezett át a célvonalon. Ez számára is azt jelenti, hogy a C/D középfutamban küzdhet tovább.

Kedden volt érdekelt a normál súlyú kormányos nélküli kettesek reményfutamában a Tisza EE két versenyzője, Simon Béla és Juhász Adrián. A páros az első 500 méterig az élen evezett, sőt még 1000 méternél is továbbjutó-, második helyen lapátoltak. Sajnos ezután a fiúk visszaestek a negyedik helyre, s végül nem sikerült az első két hely valamelyikét megszerezniük, amely a legjobb 12-be kerüléshez lett volna szükséges. A reményfutam negyedik helye alapján Béla és Adrián a C/D középfutamban folytatja tovább a versenyzést.

 

Csütörtöki magyar vonatkozású versenyprogram:

10:05 normál súlyú kormányos nélküli kettes C/D középfutam (Simon Béla-Juhász Adrián)

10:12 könnyűsúlyú kétpárevezős C/D középfutam (Csepregi Gábor-Galambos Péter)

11:08 normál súlyú egypárevezős C/D középfutam (Gyimes Krisztina)

14:31 könnyűsúlyú egypárevezős A/B középfutam (Matyasovszki Dániel)

 

Szerdai összesített eredmények ITT!

Csütörtöki műsorfüzet ITT!

Képek a magyar csapatról a Magyar Evezős Szövetség Facebook oldalán.

 

Gratulálunk minden versenyzőnknek és további sok sikert kívánunk!

 

  -SB-