Skip to main content

Hűvös idő fogadta a felnőtt Világbajnokság második versenynapján a résztvevőket. A magyar csapatból 3 egység volt érdekelt ezen a napon, amelyből kettő reményfutamot húzott, a normál súlyú kétpár evezősünk pedig ma kezdte meg a szereplését.

Galambos Péter és Csepregi Gábor a könnyűsúlyú kétpárevezősök előfutamból nem jutott tovább közvetlenül a negyeddöntőbe, így a világbajnokság második napján reményfutamot kellett húzniuk. A reményfutamot teljesítő csapatok közül magasan a legjobb időt evezték vasárnap, így a futamgyőzelemre is esélyesek voltak. Végül nem sokkal lemaradva, és a második ezer méteren kiengedve a második helyen eveztek be a célba. Mivel a futamból a legjobb 4 csapat juthatott tovább, így a magyar egységnek is sikerült továbblépni, legközelebb pedig szerdán találkozhatunk velük a negyeddöntőben, ahol a cél a legjobb 12-be kerülés lesz.

A normál súlyú kétpárevezősök második előfutamában volt érdekelt a hétfői napon a BEE-s duó, azaz Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely. Az előfutamból csak egy egység juthatott tovább közvetlenül a legjobb 12 közé, a 2-6.helyezettekre pedig szerdán reményfutam vár. Bendegúz és Gergely az első 500 méter után szorosan a vezető német páros mögött haladt, és ezer méternél is még a mezőnnyel haladtak együtt. A német és az angol páros közben jelentős előnyre tett szert, így a magyar fiúk kiengedtek a táv második felére, és végül a 6. helyen értek célba. A páros szerdán a reményfutamban újabb esélyt kap arra, hogy bejusson a legjobb 12 közé.

Gyimes Krisztina 17:21 perckor húzott reményfutamot, mivel vasárnap nem sikerült az előfutamból továbbjutnia a negyeddöntőbe. A hétfői reményfutamból az 1-2. helyett került a negyeddöntőbe, a 3-4. helyezettre pedig az „E” döntő vár. Krisztina végig magabiztosan a második helyen haladt, és ezt a pozíciót sikerült is megőriznie. Ennek köszönhetően legközelebb szerdán találkozhatunk vele, amikor is a negyeddöntőben fog evezni.

Mint arról korábban már írtunk, van még egy magyar származású, viszont amerikai színekben induló versenyző is az amszterdami Világbajnokságon, méghozzá Francia Zsuzsanna. Csapattársaival (E. Regan, T. Gobbo, A. Martelli) a női kormányos nélküli négyesek előfutamában az első ötszáz méter után az élre álltak, és végül még erős hajrára sem volt szükség a futamgyőzelemhez. Ezzel az eredménnyel bejutottak a legjobb hat közé. Az “A” döntőt péntek délután 16.00-kor rendezik, amelyben Zsuzsannáék az érmekért harcolnak majd.

 

 

Keddi versenynap magyar vonatkozású programja:

15:57: Simon Béla – Juhász Adrián normál súlyú kormányos nélküli kettes REMÉNYFUTAM 

CRO GRE CHI AZE HUN EGY (1-2.–> A/B középfutam; 3-6–> C/D középfutam)

 

Képek a Magyar Evezős Szövetség Facebook oldalán.

Hétfői futamok eredményei ITT.

Keddi rajtlista ITT.

 

Mindenkinek gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk!

 -SB-