Skip to main content

Szombaton folytatódtak a küzdelmek a portugáliai Montemor-O-Velho-ban rendezett Európa Bajnokságon. A könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes kivételével mindenkinek a döntőbe jutás volt a cél.

A férfi kormányos nélküli kettesek között Simon Béla és Juhász Adrián futamukban ötödik helyen értek célba, a “B” döntőben folytatják a versenyt vasárnap 10:36-kor.

Galambos Péter nagy csatában negyedik helyen evezett be, de sajnos csak az első három hely ért “A” döntőt, így ő holnap 11:06-kor száll ismét vízre, hogy a 7-12. hely valamelyikét szerezze meg.

Dr. Alliquander Anna és Hajdú Zsuzsa a könnyűsúlyú kétpárevezős páros a középdöntőben nagy hajrában negyedikként zárta a futamot, de sajnos ez is kevés volt a fináléba kerüléshez. A lányok a “B” döntőben eveznek holnap 11:12-kor.

A világ és európa bajnok Varga Tamás párjával Rácz Róberttel tegnap nagy küzdelemben kvalifikálta magát a mai középdöntőre. A srácok ma a hatodik helyen értek célba a fináléba kerülésért futamban, így vasárnap a “B” döntőben 11:18-kor szállnak vízre.

Szabó Katalin, Gyimes Kriszta, Sáska Beáta, Tóth Evelyn alkotta női négypár volt a zárószám a magyarok részéről a mai napon. A lányok a középdöntőben ötödik helyen zártak, ami “B” döntőt ért a lányoknak. Vasárnap 10:30kor eveznek legközelebb.