Skip to main content

A lengyelországi Kruszwicában négy arany-, öt ezüst-, és három bronzérmet szereztünk. Az összetettben, a fiúk, és a lányok pontversenyében is a második helyen végeztünk. A házigazdák és a mieink mellett, Ausztria, Csehország, és Szlovákia, valamint Ukrajna egy egysége versenyen kívül vett részt.

Első aranyérmünk a nap hatodik döntő futamában, 11 óra után nem sokkal született meg – igaz előtte sem panaszkodhattunk, de erről majd később. A Pálka Bálint, Hajdu Márton kettesünk száguldott aranyérmet érően! Dani Zsolt tanítványai magabiztosan nyerték meg az osztrákok, a lengyelek és a csehek előtt.

Fotók: Lőrincz Attila

Erre egypárevezősünk Nagy Zsófia is rátett rögtön egy lapáttal, a balatoni versenyző magabiztosan szerzett aranyérmet, joggal lehet rá büszke edzője Illés László is. A versenyszám dobogóján két magyar ifjú hölgy ünnepelhetett, ugyanis a győri Majsa Klaudia, Biró-Lakó Szandra tanítványa a szlovák versenyző mögött bronzérmet szerzett!

Ha egy „üzlet beindul…” A fiúk egypárevezős döntője is hasonló magyar sikerrel ért véget! Boros Áron vágta ki a rezet, aki óriásit csatázott a hajrában cseh vetélytársával, és végül öt századmásodperccel megelőzte, és szerzett parádés aranyérmet! De nemcsak Alföldi Zoltán, és Nagy Gábor felkészítő edzők melle duzzadhatott a büszkeségtől, Daróczi Dávid szereplése okán Tevesz László is joggal örülhetett, ugyanis a MEC-Vasas szkiffese a harmadik helyen ért célba!

Női nyolcasunk az osztrákokkal versenyzett, és vert a sógorok csapatára több mint 15 másodpercet, aranyérmet szerezve ezzel Kruszwicában! Polivka Dóra csapata, azaz Lukácsovics Enikő, Mácsai Lilla , Elekes Zsófi, Skobrák Borbála, Szabó Blanka Napsugár, Bagdács Szonja, Szente Dóra, Lipták Kíra, kormányos: Majsa Klaudia gazdagodott aranyéremmel!

Az első érmünket a versenyen kétpárevezősben Drávucz Dániel, és Gottfried Sámuel szerezte. Fiaink stabilan a második helyen haladva nyertek ezüstérmet. Purucki Ferenc tanítványai a szlovákok mögött, a 3. helyre felhajrázó csehekkel vívtak nagyot a finisben, és remekül megtartották második helyüket! Tóth Noel, és Herbst Dániel, azaz a Pergel László által edzett csapat a 6. helyen ért célba.

Női négyesben is ezüstöt szereztek serdülőink! A Szente Dóra, Mácsai Lilla, Szabó Blanka Napsugár, Bagdács Szonja összetételű egység végig tartott a második helyét, és Polivka Dóra, és Dani Zsolt által edzett egység meg is szerezte az ezüstérmet a cseh csapat mögött.

A Skobrák Borbála, Elekes Zsófi kétpárunknak mozgalmas döntője volt. Féltávnál még az osztrákok vezettek, majd az addig 3. helyen haladó csehek feljöttek az élre. Lányaink megtartották 2. helyüket, és mindössze alig több mint másfél másodperccel maradtak le az elsőségről. Tehát, Saáryné Pető Tímea tanítványai ezüstérmet nyertek.

Női kettesünk, azaz Lukácsovics Enikő, és Lipták Kíra párosa harmadik ezüstérmünket nyerte. Polivka Dóra tanítványai szinte végig a második helyen haladtak, és állhattak fel a dobogó második fokára. Ezt a számot is a csehek nyerték.

Fiú négyesünk a negyedik helyen zárt, Bartyik Csanád, Kühne Mikes, Demkó Mátyás, Hegedüs Ádám, azaz Sehr Miklós tanítványai értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodtak. A osztrákok ebben a számban szerezték első aranyérmüket szerezték az ORV-n.

Lány négypárevezősünk körül változatos volt felállás, a mieink végig megtartották második helyüket! A Németh Panna, Borsodi Csepke, Kecskés Kamilla, Kulcsár Zita összetételű csapatunk a csehek mögött a második helyen értek célba. Előttük az őket megelőző csehek, mögöttük a versenyen kívül rajthoz álló ukránok értek célba, a bronz az osztrákoké lett. A lényeg, hogy Saáryné Pető Tímea, és Biró-Lakó Szandra csapata ezüstérmet nyert! A Vágó Emma, Kovács Lujza, Szögi Dóra, Háhn Hanna összetételű, Polivka Dóra által felkészített egység az 5. helyen zárt.

Fiú nyolcasunk a csehek és az osztrákok mögött ért célba. Féltávnál még viszonylag közel voltak vetélytársaikhoz, ám nyílt az olló. A bronzérmes egység tagjai: Tóth Noel, Herbst Dániel, Gottfried Sámuel , Drávucz Dániel, Pálka Bálint, Hajdú Márton, Demkó Mátyás, Hegedüs Ádám, kormányos: Németh Panna. Az egység edzője: Dani Zsolt.

Fiú négypárevezős csapatunk az 5. helyen végzett a döntőjében. A Sinka Flóra által felkészített egységben Bajári András, Nyikos Péter, Csutorás Balázs, és Rigó Barnabás versenyzett.

Tóth Noel, és Herbst Dániel kétpárevezősben mérették meg magukat. Pergel László csapata a 6. helyen végzett.

A Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány által vezetett csapat az összetett pontversenyben mindössze három ponttal maradt le az elsőséget megszerző Csehország mögött, a fiúknál csak kettő, a lányoknál egyetlen ponttal maradtunk le az első helyről.

Fotó: GYAC

Az összetett pontverseny végeredményw

 1. Csehország 51 pont
 2. MAGYARORSZÁG 48 PONT
 3. Lengyelroszág 31 pont
 4. Szlovákia 15 pont

A fiú pontverseny végeredménye:

 1. Csehország 26 pont
 2. MAGYARORSZÁG 24 PONT
 3. Lengyelország 17 pont
 4. Szlovákia 10 pont

A lány pontverseny végeredménye

 1. Csehország 25 pont
 2. MAGYARORSZÁG 24 PONT
 3. Lengyelország 14 pont
 4. Szlovákia 5 pont

Ausztria eredményei nem számítanak bele a pontversenybe.

Valamennyi egységünknek, és felkészítő edzőjüknek szívből gratulálunk!

Részletes eredmények itt.