Skip to main content

 Február 19-én a Győri Vízügy Spartacus hat kiválasztott utánpótlás korú sportolója részt vehetett a svájciak ergométeres nyílt országos bajnokságán, Zürichben. A versenyen francia, olasz, német és osztrák klubok is tiszteletüket tették. A győri versenyzők kiválóan versenyeztek, minden dicséretet megérdemelnek, hiszen ilyen nagy induló létszámú versenyen még sohasem vettek részt.

Kiemelkedő eredményt ért el Papp Evelin, aki negyvenhárom versenyzőt maga mögé utasítva óriási versenyben aranyérmet szerzett serdülő korosztályában. Németh Mercédesz a 13 évesek között elért ötödik, Rippert András és Bakaity Attila ifjúsági korosztályban elért ötödik és hetedik helye is óriási bravúr, hiszen a győztes svájci fiatalember 6.05-tel lett aranyérmes.                                          
Dohovics Virág ezen a versenyen könnyűsúlyú sportoló lévén, normál súlyban indult, és a tizenhetedik helyen végzett. Bajcsi Bertold a serdülő fiúk között az idei legjobb teljesítményével a mezőny első harmadába szintén tizenhetedik helyre húzta be az ergométert.

A győriek nem csak az elért eredményeikre lehetnek büszkék. A versenyt megelőző napon a svájci szervezők egy Guinness-rekord beállítására tettek kísérletet: százkilencven ergométert gyűjtöttek össze a teremben, és negyvenöt percig eveztek a rekorderek. Az eddigi rekord 165 ergométer volt. A Svájcban tanuló Papp Vivien, volt győri evezős is segített a rekord beállításában. Ezzel az eredménnyel immáron második alkalommal írnak magyar evezősökről a nagykönyvben, hiszen 2008-ban is komplett győri csapat állította be a huszonnégy órás ergométer evezés rekordját.