Skip to main content

Férfi kormányos négyesünk bronzérmet szerzett a nemzetközi U18-as viadal, a Jeunesse Kupa első napján. A spanyolországi Castrelo di Minóban zajló versenyen férfi kormányos nélküli kettesünk, és egypárevezősünk Majsa Klaudia is az A döntőbe jutott. Perorunk nagyot hajrázott a fináléban, kicsivel maradt le az éremről. Vasárnap ismét rajthoz állnak egységeink.

Férfi kormányos négyesünk, azaz Gasztonyi Péter László, Boros Áron, Shah Amir, Szigeti Ferenc, és kormányos: Majsa Klaudia magabiztos győzelemmel jutott a szombat reggeli előfutamból a döntőbe, miután az ír, az angol, és a holland csapatot is maga mögé utasította.

Az A döntőben mindjárt az elején a mezőny élére álltak, majd féltávnál átvette tőlük a vezetést az angol csapat, miközben a spanyolok továbbra is szorongatták hátulról a mieinket. 1500-nál már a házigazdák is beelőztek, ám a franciák, az írek, és az olaszok előtt magabiztosan tartotta előnyét egységünk, így remek bronzérmet szerzett! Tegyük hozzá gyorsan, mindössze egy másodperccel volt jobb a spanyol csapat a mieinknél!

Gratulálunk a csapatnak, és edzőjének Alföldi Zoltánnak!

A Kiss Máté, és Hauser Bernát alkotta kormányos nélküli kettesünk az angolok, és a franciák mögött minimális hátránnyal a 3. helyen vívta ki az A döntőt a reményfutamban.

A srácok a döntőben szinte minden „szegletét” megjárták a mezőnynek. Az első 500 méter után a harmadik helyen eveztek, majd a 6. pozícióban folytatták, de nem adták fel, és az utolsó 500 méternek már a negyedik helyen vágtak neki! A franciákat, és a belgákat maguk mögött tartották, és az angolok, az olaszok, és a svájciak mögött a 4. pozícióban értek célba. Jól hajráztak, ám a svájciakat alig több mint egy másodperc híján nem sikerült utolérniük, így a helvét csapaté lett a bronzérem.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Ficsor Lászlónak!

Majsa Klaudia nemcsak kormányosként egypárevezősben is bizonyíthatott a Jeunesse Kupán. A győri lány nagyot vívott a finisben svájci vetélytársával, akit végül maga mögött tudott tartani, így az olasz, és a cseh szkiffes mögött a 3. helyen kvalifikált a legjobb hat közé. 

Az A döntőben Klaudia osztrák vetélytársával szinte teljesen együtt, a 4. helyen érkezett az első ötszáz méter végére, majd a hatodik helyen folytatta a versenyzést, és ebben a pozícióban is fejezte be az angol, az olasz, az osztrák, a cseh, és a francia szkiffes mögött.

Gratulálunk Klaudiának, és edzőjének Biró-Lakó Szandrának!

Részletes eredmények: ezen a linken.

Vasárnap ismét rajthoz állnak egységeink, sok sikert kívánunk a verseny második napjára is!