Skip to main content
2014. július 12. - 15:10

Luzerni Világkupa második napi magyar eredmények

 

A Világkupa második napján két csapatunk befejezte a versenyzést, míg a könnyűsúlyú kétpár evezősünknek holnap lesz a verseny utolsó futama.

 

 

A Vermes Péter – Krpesics Péter összeállítású frissen összeült egység a tegnapi reményfutam eredméney alapján ma a „C” döntőben küzdhetett tovább, ahol végül a kettes a második helyen végzett. A futamnak igen szoros lett a befutója, a magyarok csak 0,11 másodperccel maradtak le a futamgyőzelemről. A hazai könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes összesítettben így végül a 14. helyen végzett.

 

A Simon Béla – Juhász Adrián alkotta kormányos nélküli kettesnek az idei év első közös nemzetközi versenyén a negyeddöntőből nem sikerült továbbjutna a legjobb 12 közé, így ma rájuk is a „C” döntő várt. A futamban a legjobb második ezer métert produkálták, és végül kevesebb mint három tized másodperccel maradtak le az elsőnek beérkező lengyel kettestől. A futam második helye számukra is az összetett 14. helyét jelenti.

A szombati versenynapon a Galambos Péter és Csepregi Gábor összeállítású könnyűsúlyú kétpár evezős egység az A/B középfutamban küzdhetett tovább. A fiúk végül a 6. helyet szerezték meg, így hasonlóan az előző-, aiguebelettei Világkupához, ismét a „B” döntőben bizonyíthatnak holnap, ahol a 7-12. hely valamelyikét fogják megszerezni.

-SB-