Skip to main content

Meglehetősen hideg napra, és esős időre ébredtek a luzerni Világkupa résztvevői pénteken. Ezen a napon délelőtt a versenyszámok előfutamait, délután pedig a negyeddöntőket, illetve reményfutamokat rendezik meg Svájcban.

A magyar egységek közül elsőként a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, a Vermes Péter – Krpesics Péter összeállítású egység szállt először vízre. Az előfutamukból 2 egységnek nyílt lehetősége a legjobb 12-be való bejutásba. A mieink végig az ötödik helyen haladtak, így nem sikerült a továbbjutás. A fiúk a délutáni reményfutamban folytatják majd tovább a versenyzést, ahol a legjobb 3-ba kell majd benne lenniük ahhoz, hogy az A/B középfutamba bekerüljenek.

A férfi normál súlyú kormányos nélküli ketteseknek összesen 6 előfutamot rendeztek meg a délelőtt folyamán. A magyar egység, Simon Béla és Juhász Adrián a negyedik előfutamban a harmadik helyen végzett, abban a futamban, ahol az olimpiai és világbajnoki címmel rendelkező Új-Zélandi páros futamgyőzelmet aratott. A futamból az első három helyezett jutott be a délutáni negyeddöntőbe.

A könnyűsúlyú kétpár evezősünk abba az előfutamba került a sorsolás után, amelyben az előző Világkupa két „A” döntős egysége is szerepelt, ráadásul csak a futamot megnyerő egység juthatott tovább közvetlenül az A/B középfutamba. Galambos Péter és Csepregi Gábor a negyedik helyen ért célba, így ők délután a reményfutamban küzdenek majd tovább.

Délutáni magyar vonatkozású program:

Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes (Vermes P., Krpesics P.) REMÉNYFUTAM 15:40

(Továbbjutási szisztéma: 1-3 – A/B középfutam, 4-  C döntő)

 Normál súlyú kormányos nélküli kettes (Simon B., Juhász A.) NEGYEDDÖNTŐ 16:10

(Továbbjutási szisztéma: 1-3 –A/B középfutam, 4.- C döntő, 5- C vagy D döntő)

 Könnyűsúlyú kétpár evezős (Galambos P., Csepregi G.) REMÉNYFUTAM 16:30

(Továbbjutási szisztéma:  1-2- A/B középfutam, 3.-C döntő, 4-5- C vagy D döntő)

 

UPDATE:

A délutáni reményfutamban Vermes P. – Krpesics P. könnyűsúlyú kettes 5. lett, és szintén 5-ként ért célba a magyar normál súlyú kettes a negyeddöntőben, azaz Juhász Adrián – Simon Béla, ezzel mindkét egység a C döntőben folytatja.

Galambos Péter és Csepregi Gábor összeállítású könnyűsúlyú kétpár a reményfutamból tovább jutott a legjobb 12-be.

További sok sikert kívánunk!

 

-SB-