Skip to main content

A péntek délelőtti előfutamok után délután a reményfutamok következtek Vareseben. A női könnyűsúly kétpár a 13. helyen zárta a kontinensviadalt.

Bácskai Máté és Szabó Márton harmadik lett a normálsúlyú kétpárevezősök reményfutamában, ezzel a C/D középfutamba jutottak!

Bertus Kitti remekül versenyzett reményfutamában a normálsúlyú egypárevezősök mezőnyében. A magyar szkiffes a táv utolsó szakaszáig az ötödik helyen haladt, egy nagy hajrával viszont meg tudta szorongatni ellenfeleit, és csatában lenni a továbbjutó helyért. Sajnos végül Kitti mindössze egy másodperccel a még továbbjutó litván versenyző után haladt át a célvonalon, ezzel a C döntőbe jutott.

Ács Kristófnak fel volt adva a lecke a férfi egypárak reményfutamában: A továbbjutáshoz vagy az olimpiai ezüstérmes Damir Martint, vagy a világbajnok Oliver Zeidlert kellett volna megelőznie. Kristóf remekül versenyzett és mindent beleadott, de sajnos a papírforma győzött, a magyar hajó végül negyedik helyen végzett, ezzel C/D középfutamba jutott.

Fehérvári Eszter és Ferencz Panna egy hosszú, nemzetközi versenyzéssel és nem megszokott kihívásokkal teli hét után egy igazán elismerésre méltó pályát tudott húzni a könnyűsúlyú kétpárevezősök reményfutamában. A magyar egység csupán egy hajóra lemaradva a spanyol párostól a negyedik helyen ért célba. Ezzel Panna és Eszter a 13. helyen végeztek a varesei Európa-Bajnokságon.
Gratulálunk felkészítőjüknek, Alföldi Zoltánnak.

További sok sikert és jó versenyzést kívánunk minden egységünknek!

Részletes eredmények