Skip to main content

A mai (szerdai) versenynapon Csepregi Gábor kezdte a szereplést a magyarok részéről, méghozzá a könnyűsúlyú egypárevezősök negyeddöntőjében.  Csepi kitűnő versenyzéssel haladt a harmadik helyen a táv nagyobb részében, majd egy jól időzített hajrával meg tudta előzni a Görög egységet is, így második pozícióban ért célba, és bejutott a holnapi (csütörtöki) A/B középfutamba, összesítettben 4. legjobb idővel. 

Ezt követően a könnyűsúlyú négypárevezősünk húzott reményfutamot. Csiszár Péter, Tamás Bence, Szlovák Bence és Fiala Balázs először ötödik, majd negyedik pozícióban haladt, amit meg is tudtak tartani, így a ’B’ döntőben fejezik majd be a versenyzést pénteken.

Simon Béla és Juhász Adrián hatodik helyen ért célba a normálsúlyú kormányos nélküli kettesek igen erős negyeddöntőjében, így a C/D középfutamban folytatja holnap a versenyzést.

Galambos Péter és Matyasovszki Dániel szintén hatodik lett a könnyűsúlyú kétpárevezősök negyeddöntőjében, ezzel tehát C/D középfutamba jutottak.

 
Pető Zsolt paraevezős egypárban harmadik lett C/D középfutamában, így bejutott a ’C’ döntőbe, ahol a 13-18. hely valamelyikéért küzdhet majd meg a holnapi nap során.

Lőrincz Krisztina a taktikus utat válaszotta, és energiáját megspórolva hatodikként evezett a célba a paraevezős egypárak A/B középfutamában, így holnap a ‘B’ döntő első két, olimpiai kvótát érő helyét megcélozva áll rajthoz.
 
Gratulálunk minden egységnek és további jó szereplést kívánunk!