Skip to main content

Jean-Christophe Rolland a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt az Európa-bajnokság és Olimpiai/Paralimpiai Kvalifikációs versenyen szerzett tapasztalatairól.

“Lenyűgöző a pálya, és a kiszolgáló létesítmények is nagyszerűek. Tudom, hogy a kajak-kenusok gyakrabban használják a pályát, de evezésre is kitűnő helyszín, a versenyzők dicsérték a körülményeket. Fontos szempont az is, hogy gyönyörű a környezet, és közel van a város” – mondta a nemzetközi szövetség első embere, aki díjátadóként is szerepet vállalt a múlt heti Maty-éren rendezett megmérettetésen, amely a valaha volt legnagyobb evezősverseny volt Magyarországon.

A szervezést is dicsérte az elnök, aki a párizsi olimpia szervezőbizottságának tagja is.

“Csak jókat mondhatok a magyar rendezésről. A világversenyek sikerességét elsősorban a versenyzők szemszögéből vizsgáljuk, és amennyire tudom, ők is nagyon elégedettek voltak mindennel. Az ilyen nagyszabású események előkészítése, lebonyolítása rengeteg munkát igényel, és minden részlet számít. A szervezőbizottság nagyszerű Európa-bajnokságot rendezett, és az önkéntesek szerepe is jelentős, mert hozzájárultak ahhoz, hogy jól érezzék magukat a szurkolók.”

Jean-Christophe Rolland-hoz hasonlóan az Európai Evezősszövetség elnöke, Annamarie Phelps is elismerően beszélt a lapnak a magyar szervezésről.


„Világszínvonalú a létesítmény, a szervezőbizottság pedig elsőrangú munkát végzett, óraműpontossággal zajlottak le a futamok – hangsúlyozta a brit sportvezető. “Mindent megkaptunk, amire szükségünk volt, a magyar szervezők messze felülmúlták az Európa-bajnokság sztenderdjeit. Az esemény sikerét mutatja, hogy a versenyzők és edzőik is rendkívül elégedettek voltak, ennél többet nem is kívánhatnánk.”

A teljes interjú a Nemzeti Sport oldalán olvasható. A cikkért klikk ide.