Skip to main content
2013. június 23. - 15:55

Lengyel Mónika és Németh Szabolcs hatodik

Két hatodik hely, és egy középfutam negyedik a mai mérlege a magyar evezős és para-evezős válogatott tagjainak az Eton-Dorneyban megrendezett, idei második világkupán.

A Galambos Péter-Matyasovszki Dániel alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős a középfutamában negyedik helyen ért célba, ez az eredmény csak a „B” döntőben való indulásra jogosítja őket. Esélyeik nagymértékben csökkentek, amikor a „Fairness” Bizottság a pályák átsorolásáról döntött. Ennek értelmében, a magyar hajó a viszonylag széltől védett 6-os pályáról az erős ellen-oldal szélnek kitett 2-es pályára került át. A fiúk mindent megpróbáltak, de a fináléhoz kevés volt. A „B” döntőben vasárnap 9:34-kor a 7-13. helyezések sorsáról döntenek.
A szombati versenynapon lezajlottak a para-evezős számok döntői. A Nők AS egypárevezős számában a tavalyi olimpiai bajnok, Alla Lsyenko (Ukrajna) legyőzőre talált Natalia Bolshakova (Oroszország) személyében. Lengyel Mónika hatodik hellyel zárta az Eton-i világkupát. A férfi AS egypárevezősök versenyében újra elfoglalta helyét a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokán a kiváló para-sportoló, brit Tom Aggar. Németh Szabolcsnak remek teljesítménnyel sikerült a döntőbe jutni, és ott a hatodik helyen végezni. Mindkét magyar para-evezős számára ez fontos lépés volt a Dél-Koreában megrendezendő világbajnokságon való indulás felé.