Skip to main content

Toronymagas diadalt aratott a magyar serdülő válogatott a csehországi Trebonban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén augusztus 20-án. Taroltunk, hiszen a a női, a férfi és az összetett pontversenyt is megnyertük. Ezt mindig jó felidézni, most meg is tesszük.

Megtörve a házigazda csehek általános dominanciáját kilenc arany, és négy ezüstérmet szerzett küldöttségünk az augusztus 20-án rendezett ORV-n. Kétségkívül várakozáson felüli eredményt értünk el. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány emlékeztetett arra, hogy „legutóbb nyolc évvel ezelőtt sikerült nyertünk ORV-t, legközelebb ehhez 2019-ben, a Velencei-tavon voltunk, amikor a fiú csapatok pontversenyében az élen végeztünk”.

„Szenvedtünk a COVID hatásai miatt, nagyon kellett már ez a pozitív élmény az egész közegnek” – szögezte le a kapitány, aki a siker összetevőire is kitért.

„Általában májusban, júniusban rendezik az ORV-t, idén augusztusban került rá sor, így többet tudtunk evezni, együtt készülni. A versenyzők az OB után tudtak egy kicsit pihenni, felfrissülve tudtak tovább edzeni. Arról nem is beszélve, hogy a pandémia miatt több, mint egy évig nem volt nemzetközi versenyzési lehetőség a serdülő korosztálynak. Ki volt éhezve a társaság, és jó hangulatban zajlott a felkészülés a klubhelyszíneken. Nagy lökést adhat a versenyzők számára siker, az hogy látják, hogy a munkának megvan az eredménye.”

„Nagyon jó volt az edzői csapatmunka! Rengeteg segítséget kaptam a kollégáktól. Például Alföldi Zoltán nagy szerepet vállalt az utazásszervezésben, Dani Zsolt, Schneider Henrik zokszó nélkül vállalta a hajószállítást, de mindenki sokat tett a siker érdekében. Az együttműködés kulcsfontosságú volt, az egyik győztes nyolcasnak például három edzője volt”

– zárta gondolatait az utánpótlás kapitány.

Az Olimpiai Reménységek Versenyén a visegrádi országok vettek részt, a házigazda Csehországon kívül Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, valamint meghívottként Ausztria korosztályos evezősei álltak rajthoz.

Emlékeztetőül az alábbiakban a treboni menetelés dicsőségtablója olvasható.

Női négypárunk nyitotta a győzelmek sorát. A Schneider Henrik által felkészített csapat Lukácsovics Enikő, Szögi Dóra, Domokos Dóra, Dorusák Dorina összetételben győzött.

Egypárevezősben Pádár Luca (edző: Rácz Milán), illetve Kunstár Simon (edző: Dani Zsolt) győzedelmeskedett.

Női kétpárunk, azaz Kovács Eszter, Majsa Klaudia (edző: Lakó Szandra) aranyérmet szerzett, de férfi dublónk, azaz Csizmadia Ádám és Boros Áron (edző: Alföldi Zoltán) ezüstérme is gyönyörűen csillog.

Kormányos nélküli kettesben szintén győztek a lányok és a fiúk is: Farsang Dorka és Molnár Orsolya (edző: Dani Zsolt), illetve Reményi Benedek, és Babai Márton István (edző: id. Pergel László) ünnepelhetett Csehországban.

Férfi négypárevezősünk ugyancsak aranyérmet szerzett, méghozzá Gasztonyi Péter László, Szigeti Ferenc, Kocsis Bálint, Horváth Csaba (edző: id. Pergel László) összetételben.

Férfi kormányos négyesünk Tóth Rómeó, Tóth Dániel, Lénárt Máté, Hajdú Márton, és Pálka Bálint (edző: Lakó Szandra) összetételben remek ezüstérmet vívott ki, csakúgy, mint kormányos nélküli négyeseink. A fiúknál a Varga Patrik, Demkó Mátyás, Kalmár Áron, Mészáros Levente (edző: Sehr Miklós Balázs), a lányoknál a Madar Márta, Bencsics Hella, Győri Alexandra, Holpert Eszter (edző: Lakó Szandra) egység állhatott fel a dobogó második fokára.

Nyolcasban domináltunk, és nyertünk az alábbi összetételekben!

Férfi nyolcas: Gasztonyi Péter László, Szigeti Ferenc, Kocsis Bálint, Horváth Csaba, Boros Áron, Csizmadia Ádám, Reményi Benedek, Babai Márton, kormányos: Csiza-Pák Luca.

Női nyolcas: Majsa Klaudia, Madar Márta, Bencsics Hella, Győri Alexandra, Holpert Eszter, Németh Panna, Molnár Orsolya, Farsang Dorka Lenke, Kovács Eszter.

Férfi B nyolcasunk (Tóth Rómeó, Lénárt Máté, Hajdú Márton, Pálka Bálint, Varga Patrik, Demkó Mátyás, Kalmár Áron, Mészáros Levente, kormányos: Tóth Dániel) is szépen helytállt, a negyedik helyen végzett.

Egypárevezősben Pálmai Ágoston, illetve Nagy Zsófia is meccsben volt a bronzéremért, végül a negyedik helyen végeztek.

Teljes eredménylista itt