Skip to main content

Két héttel a berlini regatta után, november 7-én került megrendezésre a zágrábi nyolcas regatta a sebes folyású Száván. A verseny a legújabb és a következő versenyévadot tekintve nyitóversenye a Capital Cup sorozatnak. A Szlovákia, Horvátország, Ausztria és Magyarország fővárosait körbejáró versenysorozat első állomásán a versenyzők 3,8 kilométeren versenyeztek. 20mp-enkénti indítással rajtoltak a nyolcasok folyással szemben, ami érdekessé tette a verseny menetét. Előzéskor a lassabb egységnek beljebb kellett húzódnia a sodorvonalba, ami viszont nagy sebességvesztéssel járt. A tereptárgyakat mellőző partvonal nem segítette a távolság felmérését, így a legtöbb csapat GPS segítségére szorult.
Öt magyar csapat is indult a versenyen: a Győr női nyolcasa, szegedi és Danibiusos-es versenyzőkkel kiegészülve, a Csepel felnőtt férfi nyolcasa, a MEC ifjúsági férfi csapata Csepeles taggal kiegészülve, valamint a Győr férfi felnőtt csapata és a könnyűsúlyú válogatott nyolcas. Utóbbi kettő állhatott a dobogó első két fokára, kettejük közül a válogatott meggyőző fölénnyel tudhatta magáénak az első helyet.
A versenyről képek és egyéb információk elérhetők: http://www.eights-on-sava.mladost.hr/6601/eights-on-sava-zagreb-november-7-2015 oldalon!
Krpesics Péter

CsatolmányMéret
Image icon zágrábi ks nyolcas76.68 KB