Skip to main content

Czinege Tamás és Boros Bálint nagyot ment az U23-as világbajnokság reményfutamában!

A csütörtök délelőtt folyamán újabb három egységünk kezdte meg szereplését a csehországi korosztályos seregszemlén.

Benda Orsolya és Zsiros Janka kezdetben ötödik helyen haladt előfutamában, gyakorlatilag a mezőnnyel második felével együtt haladva. A női kétpárunk az 1500-as időmérőnél 3. helyen volt, de sajnos a hajrá az argentín ellenfeleknek jobban jött ki, így a lányok éppenhogy lemaradtak a közvetlen továbbjutástól, miután negyedik helyen értek célba.

Szabó Gábor és Újhelyi Mihály előfutamában csupán a győztes egység jutott tovább közvetlenül a legjobb 12 közé. A magyar egység erejét beosztva az ötödik helyen evezett célba, így a reményfutamban próbálják majd meg a középfutamba kerülést a normálsúlyú kétpárevezősök népes mezőnyében.

Női könnyűsúlyú kétperevezősben Fehérvári Eszter és Csepel Zsófia rendkívül jól haladt az élmezőnnyel a táv szinte teljes szakaszában, fej-fej mellett a német és francia egységekkel. A hajrából végül Zsófi és Eszter negyedikként került ki, így jó esélyekkel állhatnak majd rajthoz a reményfutamban.

A Czinege Tamás és Boros Bálint alkotta magyar könnyűsúlyú kettes délután a reményfutamban állt rajthoz, ahol a táv teljes szakaszán stabil második pozíciót tudta tartani, bebiztosítva magát a versenyszám fináléjába!
Gratulálunk!

HAJRÁ MAGYAROK!