Skip to main content

Az új-zélandi evezős világbajnokságon az adaptívok között Lengyel Mónika negyedik lett, Galambos Péter pedig futamgyőztesként várja a magyar idő szerint vasárnap hajnali döntőt. Könnyűsúlyú egypárban a címvédő háromszoros világbajnok kiesett. Szombaton a magyarok nem voltak érdekelve, Dr. Kokas Péter, a csapat vezetője, a verseny hivatalos orvosa a helyszínről rövid tudósítást küldött.

– Szombaton nem voltunk érdekelve. Lengyel Móni az adaptív paralimpiai evezősünk a vb negyedik helye után széles mosollyal fogadja a gratulációkat. Móni nagyot fejlődött a tavalyi, kora tavaszi kezdése és a poznani vb-hatodik helye óta, köszönhető Székely Istvánnak, edzőjének, aki a Győri Evezős Clubban foglalkozik vele. Istvánról tudni kell, hogy 2009-ben a “legjobb utánpótlásedző” címet is megkapta és sok kis győri evezős köszönheti szakértelmének a sikerét, továbbá a Méhecske Alapítványnak, mely Győrben szervezi a mozgássérültek támogatását, köztük Mónika paralimpiai válogatott evezősét is. Mónika, István támogatásával még nagyot léphet előre a közelgő londoni paralimpiát megelőző kvalifikációs regattán is.
Galambos Peti pedig belépett a sztárok birodalmába. Ma reggel a szállodában, ahol a helyi Sky TV kommentátora, Tim Richardson úr is lakik, reggelinél már mosolyogva ült le mellém és megkezdtük a részletesebb beszélgetést a hazai evezésről. Duncan Grant a helyi nagyágyú, háromszoros vb-győztes ugyanis tegnap kiesett az első hatba jutásért versenyzők közül, csak negyedik lett a középdöntőben, így megpecsételte sorsát. A nagy tiszteletet élvező „B” döntőbe jutott, de az új-zélandi közönség érmet várt tőle; érte is izgult az 55 ezer (!) fizető néző. Péter változatlanul nagy bizakodással készül és a helyi fogadóirodák előrejelzése szerint is nagy eséllyel. Mi is ezt reméljük – nyilatkozta Kokas doktor.

2010. november 06.