Skip to main content
2013. augusztus 21. - 16:30

Kimcsit ettek a magyarok Csungdzsuban

Ficsor László, szövetségi kapitány bejegyzése a dél-koreai világbajnokság eseménynaplójába

3. nap:  
“A magyar küldöttség már felvette az ottani ritmust. Hétkor reggeli, nyolckor indulás a pályára, ahol evezés után a lapátok tollain frissítették fel a festést.”

‘Délelőtt negyven percen keresztül gyakorolt a szombati megnyitó ünnepségre a dél-koreai légierő “Black Eagle Show” csapata a pálya felett, így csaknem megsüketültek a versenyzők az alacsonyan húzó harci gépek zajától.”

“Ma a pályán ebédelt a csapat, mivel a szálláson – ahol a dél-afrikaiakkal, mexikóiakkal, oroszokkal vannak együtt – csak reggeli és vacsora van.”

“Ott elég egyhangú az étkezés, három napja ugyanazt a négy-öt féle ételt szolgálják fel, ezért örültek a versenyzők a pályaebédnek, mert itt nagyobb a választék. “

“Érkezéskor a dél-koreaiak javasolták, hogy feltétlenül kóstolja meg a küldöttség a hazai ételkülönlegességet, a “kimcsit”. Ez is megtörtént, de semmi extra íz, mivel tulajdonképpen a hazai natúr savanyú káposztáról beszélünk.”

“Ma délután megérkezett az adaptív csapat is, így most már teljes a létszám. Átvették az adaptív hajókat is, és ezeket nagyjából már be is állították.”

Folyt.köv. holnap…