Skip to main content

Szeles és  esős időjárás mellett rendezte a Magyar Evezős Szövetség a XXVIII. dr. Simády Béla Nemzetközi Emlékversenyt, rendhagyó módon a Velencei-tavon. A viadal elsődleges célja a felnőtt és utánpótlás válogatott csapategységek kialakítása volt, erre vonatkozóan a szövetségi kapitányok megteszik javaslatukat.

Értékelésük szerint az olimpiai „A” keretes versenyzők: a Varga Tamás (EDF Démász Bajai SVSC) – Galambos Péter (Vác Városi EC) alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős, a Simon Béla – Juhász Adrián (Tiszta Evezős Egylet) kormányos nélküli kettes, a Szabó Katalin (Vác VEC) – Gyimes Krisztina (Győri Vízügy SEK) női kétpárevezős és a Hajú Zsuzsanna (Csepel EK) – dr. Alliquander Anna (Danubius NHE) könnyűsúlyú kétpárevezős egységek teljesítették az elvárt kötelező eredményeket, és fölényesen nyerték versenyszámaikat.  

A férfi könnyűsúlyú kétpárevezős egység a normál és a könnyűsúlyú mezőnyben is nyerni tudott. A női könnyűsúlyú egység a szombati könnyűsúlyú futamot megnyerte, míg a normálsúlyúak között a második helyet tudta megszerezni a szintén mindkét napon elsőséget szerző Szabó Katalin, Gyimes Kriszta páros mögött.

Simon Béla és Juhász Adrián mindkét napon könnyedén nyerte a kormányos nélküli kettesek döntőjét és aranyérmesek a kormányos nélküli négyesben is. Valamint szépen teljesített a másik szakág futamában a kétpárevezősben, ahol bronzérmet szereztek a két válogatott csapat mögött.

Az U23-as és ifjúsági, válogatottságra pályázó versenyzők közül a legtöbbek teljesítménye meggyőző volt a szakvezetés számára, a világbajnokságokon való induláshoz további megmérettetések szükségesek. A május 6-8-ai hétvégén Essenben az U23-as válogatott csapatok, május 21-22-én Brno-ban az ifjúságiak, majd a hónap végén a felnőttek, a Müncheni világkupán tesznek újabb erőpróbát.

Itthon legközelebb a serdülő (15-16 éves) válogatottra vár megmérettetés, a Magyar Evezős Szövetség rendezi az Olimpiai Reménységek Versenyét június 3-án a Velencei-tavon.

 

 

 

Eredménylista: https://hunrowing.hu/wp-content/uploads/legacy-uploads/files/verseny/jegyzokonyv/VelenceNK_jkv_1.pdf

fotók: Kovácshegyi Eszter

2011. május 1.