Skip to main content

Két egységünk volt érdekelt a Linzben zajló ifjúsági verseny döntőiben. Női kétpárunk és nyolcasunk is az ötödik helyen zárt, férfi négypárunk nem jutott a fináléba.

A Fazekas Fanni, Balázs Szonja összetételű kétpárevezős csapatunk a későbbi ezüst-, illetve bronzérmes Franciaország és Svájc mögött a harmadik helyen jutott tovább a döntőbe, ahol az olaszokat megelőzve az ötödik helyen ért célba.

Női nyolcasunk, azaz Viandt Léna, Sándor Zsófia, Romsics Lili, Lajkovics Rebeka, Bóka Sára, Harsányi Orsolya, Ferencz Panna, Volter Réka Rebeka, és a kormányos Majsa Klaudia erős mezőnyben szerezhetett nemzetközi tapasztalatot. Sorrendben Csehország, Olaszország, Hollandia, és Franciaország mögött az ötödik helyen értek célba a ma délutáni döntőben.

Férfi négypárunk (Nagy Gergely Zoltán, Fernandez-Kiss Dávid, Rózsavölgyi Viktor, Zudor Marcell Ferenc) nem jutott döntőbe, miután a délelőtti előfutamukban a (későbbi győztes) hollandok, a lengyelek és a franciák mögött a negyedik helyen értek célba.

Felkészítő edzők:
Lőrincz Attila, utánpótlás szövetségi kapitány; Ficsor László, női ifjúsági program-edző; Alföldi Zoltán, Rácz Milán, Ifj. Pergel László.

A Jeunesse Kupát egy ezüstéremmel zártuk, amelyet szombaton női kormányos négyesünk szerzett.

Részletes eredmények itt.

Mindenkinek gratulálunk és sok sikert kívánunk!