Skip to main content

Két csapatunk jutott a mai előfutamok után döntőbe az Isztambulban rendezett Tengeri Klubvilágbajnokságon.
 

Lőrinczy Péter (Külker EK) egypárevezősben a reggel 8:15-kor rajtoló első előfutamban indult. A versenyszámban összesen 45-en neveztek, az előfutam 15 résztvevője közül az első öt juthatott a döntőbe. Péter már a táv első felében továbbjutó helyen evezett, majd fokozatosan az élre tört és végül elsőként haladt át a célvonalon, bejutva ezzel a szombaton 14:00 órakor rajtoló döntőbe.
A szám másik magyar indulója Erdélyi Zsolt a harmadik előfutamban 8. helyen ért célba, így ő a szombaton 10:00 órakor rajtoló B döntőben érdekelt.

A Tisza Evezős Egylet versenyzői –  Simon Béla és Juhász Adrián – a kétpárevezősök versenyszámának második előfutamában indult 11:30-kor. A 12 induló közül az első négy között kellett szerepelniük a továbbjutáshoz. A rajt után azonnal az élre álltak és minden beállítási problémájuk ellenére – a belkart nem sikerült megfelelően beállítani – sikerült megtartani vezető pozíciójukat és elsőként haladtak át a célvonalon. Számukra szombaton 13:45-kor folytatódik a verseny a döntőben.
A Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzők – Nagy Pál Antal és Vajda Gábor – ötödikként ért célba előfutamából, így egy hellyel csupán, de lemaradtak a döntőről. Számukra a verseny szombaton 15:00-kor folytatódik.

Férfi négypárevezősben a Velencei-tavi Vízi Sportiskola Non-profit Kft csapata – Gera Balázs, Szántó János, Honti Krisztián, Bottka Norbert, Balog Réka kormányossal – 13. lett az előfutamában, így a szombaton 9:30-kor megrendezett B döntőben rajtol majd ismét.
További eredmények a verseny honlapján: http://www.wcrc2010istanbul.com/en