Skip to main content

A 12 nemzet által alapított Coupe de la Jenuesse verseny idei állomásán, az osztrák Ottensheimben hat magyar csapat vesz részt.
Az alapítók közül a portugálok kivételével minden ország képviselteti magát.

 

 

 

A mai előfutamokból minden egységünk továbbjutott a délutáni döntőkbe, ahol a női kétpárevezős – Kurdi Laura és Bácskai Dominika (Vác VEC, edzőjük: Ribáry Katalin) – és a férfi kormányos nélküli kettes  -Rippert András Szigeti Rolanddal (Győri VSEK, edzőjük: Écsi Antal) – remek versenyzéssel ezüstérmet szerzett, mindét csapat ír hajókkal csatázott az elsőségért, melyet végül mindkét esetben a szigetország vesenyzői szereztek meg.

Női egypárevezősben Dohovics Virág (Győri VSEK, edzője: Écsi Antal) ötödik helyezést ért el a lengyel, osztrák, svájci és brit szkiffesek mögött.

Újraevezésre volt szükség a női kormányos nélkül kettesek mezőnyében a harmadik helyért a brit és a belga csapat között, mivel őket a – később kizárt – francia csapat zavarta a verseny közben. Ebben a versenyszámban a Bartos Adél és Major Kata (EDF Démász Bajai SVC, edzőjük Bartos Nándor)
összeállítású bajai egység ötödik helyet szerzett.

Két csapatunk hatodik helyen végzett, köztük a női kormányos nélkül négyes  László Éva (Csepel EK), Turi Frida, Erdélyi Zsófia (Szolnoki Főiskola TEE-SI), Pickermann Luca (Csepel EK), (edzőjük Molnár Dezső), akiknél olyan szoros volt a befutó, hogy csak a célfotó elemzése után vált biztossá, hogy kiváló hajrájuk ellenére nem tudták megelőzni a francia csapatot, mindössze 3 századdal maradtak el, így a hatodik helyezést szerezték meg.

Szintén hatodik lett Rozsos Péter (Külker EK, edzője: Fáth András) férfi egypárevezősben az olasz, lengyel, spanyol, brit és mindössze egy másodperccel lemaradva az osztrák versenyző mögött.

Ficsor László elégedett az eddig elért eredményekkel, és nagy várakozással tekint a holnapi versenynapra, ahol a csapatok ismét rajthoz állnak a számokban.

Részletes eredmények: http://linz2011.couperowing.org/sa_re.html