Skip to main content

Esővel, mennydörgéssel és villámlással indult a vasárnap Libourne-ban, a Jeunesse Kupa második napján. A futamokat így az eredetileg meghirdetett 8:00 órához képest fél órával később lehetett elkezdeni. De ez a kis nehézség nem törte meg fiatal csapatunkat, az esős idő ellenére sorra továbbjutottak az előfutamokból.

A női kormányos nélküli kettes, sérülés miatt sajnos nem tudott rajthoz állni. Döntőbe jutott viszont a férfi 2x, férfi 2- és férfi 4x mellett a női kétpárevezős és Juhász Dani is az egypárevezősök mezőnyében.A férfi kétpárevezősünk (Szlovák Bence, Szegedi Tamás) azon kevés csapatok közé tartozott, akiknek sikerült a duplázás. Fáth András tanítványainak fölénye hajóosztályuk versenyében megkérdőjelezhetetlen volt, a vasárnapi döntőt több hajóhosszas előnnyel nyerték meg.

Bronzérmet szerzett a férfi kormányos nélküli kettes (Vancsura Bodó, Balog Dávid). A szombati gyengélkedés után, a vasárnapi döntőre magukra találtak és kitűnő versenyben a harmadik helyen értek célba. Juhász Dániel, a férfiak egypárevezős versenyében két helyet is javított előző napi teljesítményéhez képest, és ötödik lett. A férfi négypárevezős (Lázár Dániel, Kovács Kornél, Danó Dániel, Barócs Bence) bravúros előfutamgyőzelmét nem tudta a döntőben megismételni, az ismét nagyon szoros versenyt eredményező futamban a hatodik helyen végeztek. Papp Dorottya és Krémer Eszter a női kétpárevezősök között lettek hatodikak, ők is javítottak szombati eredményükön. A női kormányos nélküli négyesek fináléjában Győrfi Fanni, Tóth Virág, Márta Boglárka, Krajczár Lilla álltak rajthoz. A lányok a hatodik helyet szerezték meg. Folyamatosan javult a női négypárevezősünk (Zsombor Zita, Sabau Réka, Klucsai Nóra, Domonkos Zita) teljesítménye, ami ez alkalommal a B döntő negyedik helyére volt elegendő.

Elismerés illeti az egész „Jeunesse” csapatot, beleértve Fáth András, Dani Zsolt, Petrity Rudolf és Purucki Ferenc edző urakat is kiváló teljesítményükért, helytállásukért és egymást segítő, sportszerű viselkedésükért. A verseny az ifjúsági Európa-bajnokság után a legnagyobb és legrangosabb verseny a kontinensen. Az esemény házigazdája 2015-ben Szeged lesz. Az esemény záróakkordja a jelképes stafétabot átadása volt a következő rendező számára. A Coupe de la Jeunesse zászlóját a Magyar Evezős Szövetség képviselője vette át Garry Harristől, a szervezet brit elnökétől.