Skip to main content

A Magyar Olimpiai Csapat Arany fokozatú főtámogatója, a K&H Bank a Magyar Olimpiai Bizottság közreműködésével 2011. szeptember 11-én, vasárnap tartja a 2. K&H olimpiai kerékpáros napot.

 

 

 

Az eseményre sok szeretettel várják az érdeklődőket, kicsiket, nagyokat és minden sportrajongót, minél nagyobb létszámban!

2. K&H olimpiai kerékpáros nap

Időpont: 2011. szeptember 11. vasárnap, 9-16 óra között
Helyszín: Budapest, 56-osok tere
Szervező: BSI – Budapest Sportiroda

Minden, ami kerékpár

Igazi kerékpáros ünnepre készülhetünk szeptember 11-én, az 56-osok terén. A 2. K&H olimpiai kerékpáros nap célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást, ráirányítsa a figyelmet a városi kerékpározás jelentőségére és a főváros kerékpárútjaira, és hogy bemutassa a kerékpározás sokszínűségét, szakágait, érdekességeit. Az eseményre családokat, baráti társaságokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt várnak – mindenkit, aki érdeklődik a kerékpározás iránt, illetve részese szeretne lenni egy kötetlen, bringás napnak.

Kerékpározás Budapesten

Az esemény két részből áll: egy budapesti túrából a város kerékpárútjain és egy olyan programkavalkádból, ahol a kerékpározás szinte összes ága, fajtája, szervezete megjelenik, bemutatkozik. A budapesti túrához bárki csatlakozhat, aki jelentkezik a város kerékpárútjain felállított regisztrációs pontok valamelyikén vasárnap 9 és 13 óra között. A túralap átvétele után mindenki egyénileg, saját tempójában és a maga által választott hosszabb vagy rövidebb kerékpáros útvonalon juthat el a Városligetbe a további programokra.
A túra további részletei: http://kerekparosnap.hu/?page_id=123

 A

z esemény programjai:

Több mint 15.000 négyzetméteren lesznek programok, a kiállítói sátrakban a legtöbb hazai kerékpáros, sport és társadalmi szervezet bemutatkozik, kerékpár-történeti kiállítás is megtekinthető. Lesznek látványos bemutatók, tesztpályák, versenyek, melyekhez bárki csatlakozhat – megtalálhatók a különböző kerékpáros irányzatok: országúti, mountain bike, BMX flatland, trial, riksa, goldsprint és fixie, retro, gyermek tesztpályák, dirt, art, monocikli…

A nap folyamán a kilátogatók a kerékpársport ismert alakjaival, versenyzőivel, vezetőivel is találkozhatnak – ott lesznek a klasszikus és az extrém szakágak képviselői, kipróbálható lesz akár a fekvő-, akár az egykerekű bringa – azaz ott lesz „minden, ami kerékpár”.