Skip to main content

A Münchenben zajló Európa-bajnokság első napján két egységünk szerepelt a délutáni reményfutamokban. Normálsúlyú kettesünk magabiztosan harcolta ki a továbbjutást, női dublónk sajnos befejezte szereplését.

Fotók: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

Juhász Adrián, és Simon Béla kettőse a csütörtök délelőtti előfutamból nem, de a délutáni reményfutamból nagyon is kvalifikált az elődöntőbe. Molnár Dezső fiai féltvánál még sereghajtók voltak, majd megkezdték a felzárkózást, és az utolsó résztáv előtt már vezettek a török csapatnak az 5. helyen. A továbbjutáshoz viszont még két helyet kellett javítani, és egy remek hajrával ez is sikerült, párosunk a svácji, és a francia perort is megelőzte, így a 3. helyen végzett, a moldáv, és az osztrák csapat mögött. A Juhász-Simon kettős péntek délelőtt 11:27 órakor áll rajthoz az középdöntőben.

Női kétpárunknak, azaz Preil Viviennek, és Krémer Eszternek sajnos nem sikerült a továbbjutás a reményfutamból. A Simon Tamás által felkészített csapat a 2. helyen kezdett, majd féltávnál a 3. helyre szorult, végül a 4. pozícióban zárt az ukrán, a német, és az osztrák csapat mögött. A lányok így a 13. helyen fejezték be szereplésüket az Európa-bajnokságon.