Skip to main content

A szezon első FISA versenye Bledben, Szlovéniában került megrendezésre a hétvégén. 4 magyar egységünk képviseltette magát: 
Ezüstérmes lett Juhász Adrián és Simon Béla (edzőjük: Molnár Dezső) a normálsúlyú kettesek kategóriájában a győztes francia egység mögött. Béla és Adrián sokáig stabilan harmadik helyen versenyzett, majd az utolsó 50-100 méteren bámulatos hajrával tudták maguk mögött a fehérorosz egységet, elnyerve ezzel a 2. helyet.

Női könnyűsúlyú kétpárevezősök között 7. helyezést szerzett Abid Syham és Samu Lilla. 
Szoros küzdelemben, de végül magabiztosan nyerte B döntőjét – és ezzel összesített 7. helyzést szerzett – Matyasovszki Dániel és Galambos Péter a férfiak könnyűsúlyú kétpárevezősei között. Szombati középfutamban – ahol az első 5 egység 1,5 másodperces különbséggel ért be a célba- mindössze 3 tizedmásodperccel maradtak le a döntőbe jutó 3. egységtől.
Hasonló helyzetben küzdött Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely a normálsúlyú kétpárak versenyében, ahol szintén nagyon szoros középfutamukban 8 századmásodperccel maradtak alul a döntőbe jutó 3. helytől. Mai napi B döntőjükben magabiztos helytállva 2. helyezést szereztek, ezzel összesített 8. helyen zárták a Világkupát.
Gratulálunk az egységeknek és további sikereket kívánunk!
 

 Csatolt fotó forrás: Csányi Péter

CsatolmányMéret
Image icon BledVK.jpg101.65 KB