Skip to main content

 Befejeződött  a magyarok számára a verseny 2014-es Világkupa sorozat aiguebelettei állomásán. Az öt magyar csapatból három már tegnap leevezte az utolsó futamot, két egységünk viszont a ma délelőtt bizonyított a “B” döntőben.

Elsőként a könnyűsúlyú kétpár evezősünk szállt vízre a mai délelőtt folyamán. A Csepregi Gábor – Galambos Péter összeállítású egység az első 500 métertől kezdve a második helyen haladt a németek egyes számú egysége mögött. A táv felénél három-négy csapat haladt fej-fej mellett, így egy erős harmadik és negyedik ötszáz méterre volt szükség a magyar egységtől, hogy a második pozíciójukat megtartsák. Az utolsó ötszáz méteren az angolok a tegnapihoz hasonlóan igen erős hajrát indítottak, de a mi csapatunk is erősített.  Végül a németeket nem sikerült már befognia egyik csapatnak sem, így ők nyerték a “B” döntőt, a magyar és az angol csapat holtverenyben végzett a második helyen. Gábor és Péter ezzel összesítettben az 8. helyet szerezte meg. (Edzőjük: Rapcsák Károly)

A csapat legközelebb a luzerni Világkupán áll majd rajthoz, amelyre július 11-13. között kerül majd sor.

B” döntő időeredményei:

1. GER1 6.27.57; 2. HUN 6.28.62; 2. GBR 6.28.62; 4. CZE 6.31.36; 5. DEN 6.35.87; 6. CAN 6.36.34

A mai nap másik “B” döntős egysége a Pétervári Molnár BendegúzPapp Gergely összeállítású normál súlyú kétpár evezős egység volt. A fiúk a “B” döntő legfiatalabb egysége, s ezzel az egyetlen U23-as csapata. Bendegúz és Gergő bátran, és nagyon erősen kezdtek, az első ötszáz méteren  az első helyen haladtak. Ezután bár elvesztették a vezető pozíciójukat, alig pár másodperccel voltak lemaradva az élen haladóktól. A táv utolsó negyedére az ötödik helyre csúsztak vissza, de hatalmas hajrával sikerült a második legjobb időt evezniük az utolsó ötszáz méteren, ezzel pedig a teljesen elfáradó észt és cseh csapatot is a hátuk mögé utasították. A “B” döntőben így a 4. helyen végeztek, amellyel összesítettben a 10-ek lettek. Ez a helyezés a fiatal egység számára igen jó jel a jövőre nézve. (Edzőjük: Molnár Zoltán)

A csapat közetkező nagy megmérettetése az U23-as Világbajnokság lesz, amelyet július 23-27. között az olaszországi Vareseben rendeznek meg.

B” döntő időeredményei:

1. GER 6.21.74; 2. POL 6.22.88; 3. ARG 6.24.58; 4. HUN 6.25.03; 5. EST 6.25.16; 6. CZE 6.30.23

 

Az eredmények ITT érhetőek el.

 

Minden magyar csapatnak gratulálunk!

 

-SB-