Skip to main content

A Győr Városi Egyetemi Csarnokban rendezték hétvégén az evezős ergométeres országos bajnokságot. A felnőtt és utánpótlás-korosztályoknak kiírt viadalon mintegy félezren ültek ergométerre. A legjobb időt a kvótaszerző Juhász Adrián „húzta”.

Borkai Zsolt, a vendéglátó város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, megnyitója után emléklapokat adott át a két szolnoki olimpikonnak és edzőjüknek: a Juhász Adrián, Simon Béla párosnak illetve Molnár Dezsőnek.

A versenynapon a felnőtt és utánpótlás-kategóriák mellett adaptív, masters, egyetemi, egyéni és csapatszámokban is megméretették magukat az evezősök, igazi nagy versenyeket teremtve a győri publikumnak.

A versenyzők között egyedül Juhász Adriánnak sikerült 6 perc alá kerülni a 2000 méteres távon. Második helyen, a felnőtt normálsúlyú férfiak között, nem egészen 2 mp-cel utána evezős társa, Simon Béla (mindketten Szolnoki Főiskola-Tisza EE) végzett, míg a harmadik helyet Erdélyi Zsolt (Danubius NHE) szerezte meg. Molnár Dezső, az olimpikon páros edzője elégedett a fiúk teljesítményével.

A normálsúlyú felnőtt férfi U23-asok versenyét az elsőéves Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest EE) nyerte, míg a dobogó többi fokára klubtársai: Elekes Szilveszter és Papp Gergely állhattak fel.

A férfi felnőtt könnyűsúlyú evezősök között Varga Tamás (EDF-Démász Bajai SVSC) is megvédte tavalyi bajnoki címét. A versenyszámban az ezüstérmet Lőrinczy Péter (Külker EK), a bronzot Galambos Péter (Vác VEC) érdemelte.

Az U23-asok versenyében, könnyűsúlyban Matyasovszki Dániel (EDF-Démász Szegedi VE) volt a legjobb, megelőzve a tavalyi bajnok Novák Edvint (Szolnoki Főiskola-Tisza EE), és a harmadik helyezett Pozsár Bencét (EDF-Démász Szegedi VE).

A könnyűsúlyú hölgyeknél Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) nyert magabiztos fölénnyel, a második Kabódi Erzsébet (Csepel EK), a harmadik Dohovics Virág (Győri VSEK) lett. Normálsúlyban hozta a kötelezőt Szabó Katalin (Vác VEC), második helyen hajótársa, Gyimes Krisztina (Győri VSEK) végzett; a szám bronzérmese Néma Veronika (Győri VSEK) lett.

Az ifjúságiak között Farkas Norbert és Bácskai Dominika (mindketten Vác VEC) normál súlyban, Szász Bernát (Fővárosi VSK) és Erdélyi Zsófia (Szolnoki Főiskola-Tisza EE) a könnyűsúlyúak mezőnyében bizonyult a legjobbnak.

Az olimpiára készülő magyar evezős válogatott hétfőn melegvízi edzőtáborba utazott.Az olimpiára készülő magyar evezős válogatott hétfőn melegvízi edzőtáborba utazott.