Skip to main content

A spanyolországi Castrelo di Minóban zajló nemzetközi U18-as versenyen férfi kormányos négyesünk elképesztően szoros, és őrült finálét nyert meg, legyőzve a szombati aranyérmes angol csapatot! A küzdelemről mindent elmond, hogy célfotó döntött az első hely sorsáról. A második napon is mindhárom egységünk döntőbe jutott: kormányos nélküli kettesünk, és női egypárunk is a legjobb hat között fejezte be szereplését a verseny zárónapján. Előbbi közel volt a dobogóhoz, és az 5. helyen zárt, Klaudia szintén az 5. helyen végzett.

Az első napon bronzérmet szerző férfi kormányos négyesünk, azaz Gasztonyi Péter László, Boros Áron, Shah Amir, Szigeti Ferenc, és a kormányos: Majsa Klaudia előfutamában magabiztosan teljesített, és a szombaton 6. helyet szerző írek mögött, és a tegnap az A döntőben kicsivel előttük befutó spanyolok előtt, a 2. helyen biztosították helyüket a legjobb hat között.

Alföldi Zoltán tanítványai az A döntőben pontosan ugyanazokkal az egységekkel vívtak meg, mint szombaton. Mindvégig nagyon szoros volt a küzdelem, a mieink nagyjából a második helyen haladtak az első 1000 méteren, míg a tegnapi győztes angolok minimális különbséggel, de sereghajtók voltak. Aztán izzították a rakétát a brit csapat, és az élre tört.

1500 méternél a teljes mezőny 4 másodpercen belül volt, és ekkor jött a magyar virtus! Elképesztőt hajrázott csapatunk, és megnyerte az aranyérmet az angolok, és a franciák előtt! A tegnapi, és a mai győztes között a célfotó döntött.

A versenyszám dobogósainak Alföldi Zoltán a magyar, és Philippe Lodd a francia delegáció vezetője adta át az érmeket.

Gratulálunk a csapatnak, és edzőjének Alföldi Zoltánnak!

Kormányos nélküli kettesünk, Kiss Máté, Hauser Bernát összetételben a 3. helyen harcolta ki az A döntős szereplést, miután a szombaton aranyérmet szerző angol, és a francia egységgel együtt domináltak az előfutamban.

Ficsor László tanítványai a legjobb hat között jól rajtoltak, ám a 3. pozícióból visszaszorultak az 5. helyre. Négy másodpercen belül ért célba az első öt helyezett, fiaink kevesebb, mint három másodpercre voltak a bronz-, illetve ezüstérmes olasz, és svájci csapattól.

Gratulálunk a srácoknak, és edzőjüknek Ficsor Lászlónak!

Majsa Klaudia egypárevezősben szintén ismét kiharcolta az A döntős szereplést, Biró-Lakó Szandra tanítványa az előfutamban a tegnapi aranyérmes angol, és a szintén döntős cseh lány mögött a harmadik helyen jutott be a legjobb hat közé.

A fináléban Klaudia a mezőny második felében haladt, majd aranyérmes csapatunk kormányosa szólóban is hajrázott egyet, és a francia lányt megelőzve az 5. helyen zárta a döntőt.

Gratulálunk Klaudiának, és edzőjének Biró-Lakó Szandrának!

Részletes eredményekért klikk ide.