Skip to main content

Két, jelentős hazai megméretés lesz hétvégén az evezősöknél. Velencén előbb az ifjúsági olimpia tesztversenyére, majd a Vidék Bajnokságra kerül sor.

Pénteken a Szingapúri, I. Ifjúsági Olimpia tesztversenyét rendezik Velencén. Magyarország jelenleg két kvótával rendelkezik, hogy kik vesznek részt a nyári korosztályos játékokon, még a későbbiekben fog kiderüli. Az ifi olimpiára a férfi ifjúsági egypár és a női ifjúsági kormányos nélküli kettes vívta ki a részvétel jogát. A péntek délutáni – ezer méteres – versenyen elért eredmények alapján történik a csapatok kiemelése – besorolása – a június 25-ei szolnoki ifjúsági olimpiai válogató versenyre. A szingapúri fesztiválra 12 egyesület versenyzői szeretnének kijutni, a tét igen nagy.

A pénteki tesztversenyt követő Vidék Bajnokság a Magyar Bajnokság után az egyik legnépesebb verseny. Nem csak kvalifikáció az országos bajnokságra a Budapest Bajnoksággal együtt, hanem az utolsó lehetőség a válogatott versenyzőknek, csapatoknak, hogy a címeres mezek sorsáról döntsenek. A hétvégi viadalon 74 versenyszámban hirdetnek győztest a minitől a masters-kategóriáig; helyet kapnak az adaptív – fogyatékkal élők -, illetve az egyetemi országos bajnokság résztvevői is.

 

Bővebben:

https://hunrowing.hu/hirek/letolthetoek-a-videk-bajnoksag-es-az-ifjusagi-…

 

Budapest, 2010. június 4.
MESZ-sajtó

 

További információk:
hunrowing.hu
Ficsor László szövetségi kapitány, Magyar Evezős Szövetség (+36) 30 747 40 80
Ott Zsuzsanna főtitkár, Magyar Evezős Szövetség (+36) 30 747 40 81