Skip to main content
Három sportág képviselői versengenek
 
A 2. Ergotlon Bajnokságot a TVK-Mali Triatlon Klub január 22-én, vasárnap rendezi meg Tiszaújvárosban, a Sportcentrumban.

 

 
A sportban kevésbé jártasabbak talán felkapják a fejüket az ergotlon szó hallatán, hiszen ilyen sportág2011. januárjáig nem létezett.  
Tavaly Tiszaújvárosban a TVK-Mali Triatlon Klub szervezésében evezősök és triatlonosok mérték össze felkészültségüket először ebben az új műfajban. A versenyzési forma ötlete egy triatlonos és egy evezős barátságából indult. A fair-play  érdekében, a főleg az evezősök által a téli felkészülésben alkalmazott ergométerezés mellé a futás és a beltéri kerékpározás, a „görgőzés” került be a versenyszámok közé.

Első alkalommal olyan neves sportolók vettek részt az eseményen, mint a triatlonos  Török Dániel, a Hankó- és a Balogh-fivérek, valamint a világbajnoki bronzérmes evezős, Galambos Péter. A verseny megrendezéséhez nélkülözhetetlen volt Nagy Csabának, az ergométert forgalmazó Concept2 Kft. ügyvezetőjének, evezős versenybírónak, a Műegyetemi Evezős Club képviselőjének szakmai segítsége. 

 
 

ergotlon logo

Megduplázott mezőnnyel
 
Tavalyhoz képest több, mint kétszeres indulói létszámra, ötvennél több versenyzőre számítunk – tudtuk meg Nagy Alpár főszervezőtől. – Itt lesz a 2011-es győztes Galambos Péter, de várjuk a világ – és Európa-bajnok Varga Tamás – Hirling Zsolt párost is. Rajtuk kívül az evezős válogatott nagy része – váciakkal és műegyetemistákkal együtt – is eljön, hiszen nekik ez a verseny egyben hivatalos felmérő. A tiszaújvárosi triatlonosok mellett a Mogyi SE két ásza, Bajai Péter és Ifj. Faldum Gábor is leadta nevezését. Ezzel végül is elértük a verseny eredeti célját, megtörni a téli felkészülés monotóniáját, és közelebb hozni a két sportágat.
A 2 km futásból, 8 km görgőzésből és 1500 méter ergométerezésből álló erőpróbánkat “megfűszerezi”, hogy a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzői is képviseltetik magukat, igazi presztízs-csaták esélyét megteremtve ezzel a vizes sportágak között. A sportolók mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a segítőkről és támogatókról sem. A tiszaújvárosi és budapesti világeseményeken hosszú évek óta bizonyító helyi rendezők mellett az evezősök versenyszervezője, Wachtler Edit, valamint a Concept2 Kft. képviselői is segítik a 2. Ergotlon Bajnokság lebonyolítását.

Szerencsére a versenyt anyagi oldalról is sikerült megalapozni, hiszen az abszolút 1-3. helyezetteken kívül még három kategóriában tudunk pénzdíjat kiosztani, de lesznek különdíjak, illetve emblémázott pólók is. Remélem, a jövőben sikerül hagyományt teremtenünk, ami alapja lehet egy hosszú távú együttműködésnek a rendező TVK-Mali Triatlon Klub, a Magyar Evezős Szövetség és a további egyesületek között!

 

 

CsatolmányMéret
PDF icon Ergotlon Versenykiírás 2012.pdf436.06 KB