Skip to main content

Szombaton gyenge tolószél mellett rendezték a szegedi Maty-éri pályán a 112. evezős országos bajnokság második versenynapját. Amíg pénteken a váltóversenyek, addig szombaton a látványos, 500 méteres sprintszámok színesítették a programot.

Női felnőtt könnyúsúlyú egypárevezős versenyszámban, a vb-nyolcadik Hajdú Zsuzsanna (Csepel EK) utasította maga mögé a mezőnyt. Második helyen a fiatal Bálint Sára (EDF-Démász Szegedi VE), harmadikon Dr. Alliquander Anna (Danubius NHE) ért célba.

Férfi könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter (Vác VEC), az idei ob-ra visszatérő klubtársa, a korábbi világ-és Európa-bajnok Hirling Zsolt és a 19 éves Matyasovszki Dániel (EDF-Démász Szegedi VE) lett a sorrend.

Férfi felnőtt kormányos nélküli négyesben az olimpiai kvalivikációt megszerző Simon Béla és Juhász Adrián, Szigeti Györggyel és Szekér Lászlóval – kormányos Furkó Kálmán – kiegészülve (Szolnoki Főiskola-TEE) nyerte meg a bajnoki címet. Az ezüstérmet a Csepel EK, míg a bronzérmet az EDF-Démász Szegedi VE szerezte meg.

Felnőtt kormányos nélküli négyesben a nők között a Ferencváros EC csapata diadalmaskodott, Saáryné Pető Tímea, Rákó Krisztina, Klötzl Ildikó és Varga Judit állhatott a dobogó tetejére. Második a Csepel EK, harmadik a Szolnoki Főiskola-TEE. Férfiaknál az EDF-Démász Bajai SVSC (Cselinácz János, Forrai Dávid, Vancsura Bendegúz és Csányi Péter) győzött, ezüstérmet a Szolnoki Főiskola-TEE, bronzot a Csepel EK szerzett.

A női felnőtt kétpárevezősök között a Győri VSEK egysége nyert (Gyimes Krisztina és Néma Veronika), második a Vác VEC, harmadik a Csepel EK lett.

A férfi kétpárevezősök mezőnyében a pénteki egypár bronzérmese, Csankó Péter, Hermann Róberttel (Velencei-tavi VSI)  kiegészülve szoros befutóban szerzett aranyérmet a másik szakágban kiemelkedő Simon-Juhász páros előtt, míg a bronzérmet az ifjúsági-korú versenyzők: Pétervári-Molnár Bendegúz és Papp Gergely Márton szerezték meg.

A nap utolsó kétezer méteres versenyében, a férfi könnyűsúlyú nyolcasoknál a győztes az EDF-Démász Szegedi VE (Furák, Bakacsi, Baka, László, Kitka, Matyasovszki, Pozsár, Radics és kormányos: Cseh), második a Győri VSEK, harmadik a Danubius NHE.

Szombaton a kiegészítő versenyszámok között 500 méteres sprintszámok szerepeltek, melyek látványosságot hoztak a Maty-érre kilátogató, és az online közvetítést nézőknek.

A bajnokság vasárnap reggel kilenc órakor folytatódik.

 

A versenyt a szövetség honlapján, a hunrowing.hu -n élőben lehet követni.